** Οι δύο πρώτοι που θα στείλουν e-mail με ονοματεπώνυμο στο info@3pointmagazine.gr το απόγευμα του Σαββάτου, 21/5, μετά τις 21:00, κερδίζουν από μία διπλή πρόσκληση για τα δρώμενα της Κυριακής. **
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF), επιστρέφει για την ετήσια διοργάνωσή του στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και σας προσκαλεί σε μία τετραήμερη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, στο κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117 – 121. Παράλληλα, το ADAF 2016 θα παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών και AV performances στον πολυχώρο six d.o.g.s., ενώ επιμελείται και νυχτερινά open air screenings στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Με κεντρικό θέμα Digital Pop, το ADAF 2016 εξερευνά τις διαφορετικές πτυχές του Ποπ στην ψηφιακή εποχή και όπως αυτές εξελίσσονται από τη συνεχή ενασχόληση με τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο. Οτιδήποτε ορίζεται ως Ποπ, χαρακτηρίζεται από την κουλτούρα του «εδώ και τώρα». Στις μέρες μας, το Ποπ μπορεί να προσδιορίζεται μέσα από likes, shares, tweets, views ή followers φανερώνοντας κατά κάποιον τρόπο τη δύναμη του πλήθους να διαμορφώνει τάσεις και νοοτροπίες, αλλά ταυτόχρονα αυτή η δυναμική φαίνεται να είναι εφήμερη καθώς ο πολιτισμός εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς.
450 καλλιτέχνες από 60 χώρες θα παρουσιάσουν τα έργα τους μέσα από ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαδραστικές και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις, video art, διαδικτυακά έργα, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες αλλά και για παιδιά, καθώς εγκαινιάζει τη νέα κατηγορία ADAF KIDS. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες καλλιτεχνών και παρουσιάσεις διεθνών φεστιβάλ, όπως τα Japan Media Arts Festival (Ιαπωνία), Loop Festival (Ισπανία), Anima (Βέλγιο), Locomocion (Μεξικό), κ.ά. Επίσης, στο πρόγραμμα προβολών συμπεριλαμβάνονται: το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ, The Story of Technoviking, το πρόγραμμα VIDEOsPAIN με έργα video art από Ισπανούς καλλιτέχνες, το πρόγραμμα From A to Z in Loop με έργα φοιτητών από το ΑΤΕΙ Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στο gallery space του six d.o.g.s θα παρουσιαστεί η έκθεση Digital Image του ADAF αφιερωμένη στη σύγχρονη ψηφιακή εικόνα και την ποπ κουλτούρα του διαδικτύου.
Από τις 19 μέχρι τις 22 Μαΐου, το Φεστιβάλ θα πλαισιώνεται από οπτικοακουστικές περφόρμανς που θα πραγματοποιηθούν στο gig space του six d.o.g.s. Ξεκινώντας στις 19 Μαΐου με το exclusive event focus raster-noton με καλλιτέχνες από το διεθνές label ηλεκτρονικής μουσικής raster noton και ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα του με την performance Recession της γνωστής κολεκτίβας 1024 από τη Γαλλία, προσκαλεί το κοινό σε μια σειρά από εντυπωσιακά οπτικοακουστικά live acts.
Επιμέλεια καλλιτεχνικού προγράμματος ADAF 2016:
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου & Κατερίνα Γκουτζιούλη
INSTALLATIONS | Επιμέλεια Κατερίνα Γκουτζιούλη
VIDEO ART | Επιμέλεια Ειρήνη Ολυμπίου
ANIMATION | Επιμέλεια Μπάμπης Αλεξιάδης
WEB ART | Επιμέλεια Φωτεινή Βεργίδου
PERFORMANCES | Επιμέλεια Κατερίνα Αντωνοπούλου
DIGITAL IMAGE | Επιμέλεια Carolina Ghali
WORKSHOPS | Επιμέλεια Σωτήρης Ηλιάδης
INFO
Για να δείτε το συνολικό πρόγραμμα του ADAF 2016 κάντε κλικ εδώ !
Facebook event: www.facebook.com/events/1181280721882548
*/ 12ο Athens Digital Arts Festival | 19 – 22 Μαΐου 2016
Κεντρικός Χώρος: Κτηριακό Συγκρότημα Πύλη Ερμού 117-121
Performance Venue: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6 – 8, Μοναστηράκι
Εξωτερικοί χώροι: Πλατεία Αγίας Ειρήνης
Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr www.adaf.gr | #ADAF2016 #DigitalPop
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.