Οι ταινίες μικρού μήκους στην Ελλάδα της κρίσης αντικατοπτρίζουν τις επιπτώσεις της. Σχολεία, ατομικές πρωτοβουλίες, φοιτητές και επαγγελματίες σκηνοθέτες δημιουργούν ένα υλικό, το οποίο μέσα σε λίγα λεπτά σου παρουσιάζει όλα τα θέματα που αναδείχθηκαν ή εντάθηκαν στην περίοδο της κρίσης. Ταινίες που βραβεύτηκαν τόσο στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια. Οι δυσκολίες που βιώνουμε όλοι έρχονται να αποτυπωθούν σε λίγα καρέ. Ρατσισμός, φτώχεια, κατάθλιψη, συνθήκες εργασίας, άγχος, στέρηση πρόσβασης σε κοινωνικά αγαθά, απωθημένα, μοναξιά, αδιαφορία, αναπηρία και κοινωνικές κατασκευές. Μέσα σε όλα αυτά τα θέματα που πραγματεύονται οι ταινίες διαχέεται σε κάποιες περιπτώσεις η αισιοδοξία παρά τις αντιξοότητες, όπως επίσης τι σημαίνει η ευτυχία.
1. Think Positive!- 2011: Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν ξαφνική και καταστροφική, σαν σεισμός! Ο Πέτρος φοβάται τους σεισμούς. Μέσα στην κρίση έχασε δουλειά και σχεδόν όλα τα υπάρχοντα του…όλα άρχισαν να γκρεμίζονται. Καθημερινή ενασχόληση του να σκέφτεται τρόπους να βρει λεφτά…αλλά και το χτίσιμο της μελλοντικής του καριέρας! Ο Πέτρος έχει κατάθλιψη…
2. Κλειώ: Γυμνάσιο Οιχαλίας- 2013: Η ταινία πραγματεύεται τη ζωή μιας μαθήτριας, της Κλειώς, που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Ο θεατής νιώθει έντονα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις που βιώνει η Κλειώ στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και στην καθημερινότητά της. Η καταπληκτική φυσιογνωμία της γιαγιάς Βαγγελιώς, ξεδιπλώνει συναισθήματα, ενώ περνάει και το μήνυμα της στοργής προς την τρίτη ηλικία.
3. Μάθε Εργάτη Πως- 2012: Εμπνευσμένη από το έργο του Πωλ Λαφάργκ « Η Θρησκεία του Κεφαλαίου».
4. Δώσε μου λίγο ουρανό: ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας- 2014: H ταινία καταπιάνεται με την κρίση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα του διπλανού μας. Αφενός μας δείχνει με χαρακτηριστικό τρόπο, τις συνθήκες που μπορεί να βιώσει μια οικογένεια λόγω της ανέχειας και αφετέρου αφήνει μια νότα αισιοδοξίας μέσω της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς που είναι το κυρίαρχο και διαχρονικό μήνυμα της ταινίας.
5. In Case I Don’t Die A Greek whisper to Europe- 2015: Το βίντεο είναι ένα μήνυμα υπέρ της Ευρώπης και της διαφορετικότητας, καθώς και «του δικαιώματος στην επιβίωση, στην εργασία, στην αισιοδοξία, στη ζωή», που είναι κοινό για όλους.
6. Under stress- 2011: Η εταιρική κουλτούρα..
7. CASUS BELLI- 2012: Άνθρωποι διαφορετικών φύλων, ηλικιών, τάξεων και εθνικοτήτων περιμένουν σε εφτά διαφορετικές ουρές δημιουργώντας μια τεράστια ανθρώπινη σειρά. Όμως στο τέλος της ανθρώπινης αλυσίδας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά.
8. ANTI-RACIST SHORT FILM “JAFAR”- 2013: Ένα πολύ εύστοχο σενάριο για τον ρατσισμό, ο οποίος έχει αυξηθεί έντονα στις μέρες μας.
9. No parking- 2012: Η εποχή που ζούμε δεν χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο ιδεαλισμό. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπροστά στα καθημερινά προβλήματα ζωής που αντιμετωπίζουν ή στο κυνηγητό του κέρδους και της επιτυχίας είναι εύκολο να χάσουν την ευαισθησία τους για τις κοινωνικές ομάδες που θέλουν στήριξη. Η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ατόμων μεαναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτο συνταγματικό δικαίωμα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας.
10. Pet Shop- 2012: Πόσο στηρίζουμε και αποδεχόμαστε την διαφορετικότητα; Ένα μικρό αγόρι δίνει την απάντηση.
11. O KΥΡΙΟΣ Π. (30 Seconds)- 2011: Αυτός που φοβάσαι μπορεί να είναι φοβισμένος.
12. (Milk) Γάλα- 2011: Tα βουβά μηνύματα για μια κοινωνία τυφλή.
13. Wake up-2011: Εσύ τι θα έκανες αν μπορούσες να ξαναγυρίσεις στα 30;
14. Το Κορίτσι Στον Τοίχο- 2011: Η καθημερινότητα ενός νέου αλλάζει, όταν ένα graffiti στον τοίχο ζωντανεύει και του ζητάει βοήθεια για να μπορέσει να κατακτήσει την καρδιά της κοπέλας — graffiti που είναι σχεδιασμένη στον απέναντι τοίχο. Ο ήρωας με τη βοήθεια δύο παιδιών της γειτονιάς, που δημιούργησαν το graffiti, καταφέρνουν να το βοηθήσουν και να κάνουν την κοπέλα — graffiti να το ερωτευτεί.
15. Προσωπείο- 2007: Τελικά ζούμε ή ονειρευόμαστε ότι ζούμε;
16. Small Pleasures (Μικρές Χαρές)- 2008: Τι είναι πραγματική ευτυχία;
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.