Την πραγματική ανησυχία των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας και των Εξαρχείων για το μέλλον του λόφους του Στρέφη εκφράζει με ανάρτησή του ο γλύπτης και καθηγητής Αρχιτεκτονικής, Κώστας Βαρώτσος, απαντώντας στη δημοσίευση του Κώστα Μπακογιάννη. Ο δήμαρχος αθηναίων είχε αναρωτηθεί «Ποιος και γιατί φοβάται την αλλαγή στον λόφο του Στρέφη;», επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις για την “υιοθεσία” του λόφου από τη μεγάλη εταιρεία real estate Prodea.

Στον ισχυρισμό του δημάρχου ο κ. Βαρώτσος αντιτείνει ότι η πλειοψηφία των κατοίκων δεν είναι αρνητική απέναντι στις αλλαγές για την αναβάθμιση του λόφου, αλλά στις αλλαγές του δημάρχου, λόγω της πολύ κακής εμπειρίας από τις προηγούμενες αλλαγές επεμβάσεις σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Βαρώτσου

Κύριε δήμαρχε

Ως κάτοικος της Αθηνας Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Αθηνάς δεν φοβόυνται τις αλλαγές στον λόφο του Στρέφη ούτε τις αλλαγές στην υπόλοιπη Αθηνα.

Φοβόυνται την οποιαδήποτε νέα δική σας αλλαγή – επέμβαση στην πόλη της Αθηνας

Φοβούνται έχοντας πολύ κακή εμπειρία από τις προηγούμενες αλλαγές – επεμβάσεις σας, και με την συνεργασία σας με τον ιδιωτικό τομέα για τον στολισμό της πόλης τα Χριστούγεννα και για τις επεμβάσεις του δήμου στο κέντρο της Αθηνας

Τα δε παιδαριώδη σχέδια που δημοσιεύθηκαν για την ανάπλαση του λόφου του Στρεφη με κινητοποίησαν να γράψω δυο λόγια …..

1. Βεβαίως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμμετέχει στην χρηματοδότηση έργων του δήμου Αθηναίων όμως ο δήμος Αθηναίων θα πρέπει να προσδιορίζει το οποιοδήποτε πολιτισμικό προιον που θα εφαρμοστεί και όχι ο ιδιώτης
2. Οποιαδήποτε επέμβαση στην πόλη πρέπει να προκύπτει ως ιστορική και πολιτισμική συνεχεια της διαστρωμάτωσης της πόλης . Βεβαίως θα έπρεπε να έχει ο δήμος πολιτισμική συνείδηση !
3. ΟΙ πόλεις είναι φυσικά περιβάλλοντα που ορίζονται από χαοτικά συστήματα. Μια απρόσεκτη και αφελης προσέγγιση μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες εκτός από γέλια τα οποία είναι άκακα
4. Έχουμε στην Αθηνα ένα αξιόλογο δυναμικό από νέους δημιουργούς που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν και να εκφράσουν την στιγμή που ζούμε μέσα στην πόλη . Ο θεσμικός σας ρόλος είναι να τους εντοπίσετε και να τους βοηθήσετε να αλλάξουν την πόλη μας !

Βεβαίως όλα τα παραπάνω ….. εν αγάπη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]