Γραμμένο βιαστικά, στο δρόμο προς το στούντιο Cobra του Σικάγο, όπου και ηχογραφήθηκε, το “All Your Love” -ή “All Your Love (I Miss Loving)”- του Otis Rush χρωστάει πολλά στο Lucky Lou του επίσης μπλουζίστα Jody Williams. Ωστόσο, με τη σειρά του, είναι ένα από τα πιο γνωστά και επιδραστικά κομμάτια του είδους, δίνοντας έμπνευση σε αρκετούς ακόμη μουσικούς των blues και του rock.

 

Ο Rush γεννήθηκε στην πολιτεία του Μισσισσιπή το 1934, αλλά αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των Chicago blues. Αριστερόχειρας βιρτουόζος της κιθάρας και με αρκετά μεγάλο φωνητικό εύρος, έγραψε το “All Your Love (I Miss Loving)” το 1958 και το κυκλοφόρησε το 1959. Στην αυθεντική ηχογράφηση συμμετείχαν αρκετοί σπουδαίοι μουσικοί, όπως ο Willie Dixon ως παραγωγός και ο Ike Turner ως δεύτερος κιθαρίστας. Το κομμάτι είναι γνωστό, μεταξύ άλλων, και για τον χαρακτηριστικό ρυθμό του, επηρεασμένο από Afro-Cuban στοιχεία.

 

Μια από τις πιο γνωστές διασκευές στο κομμάτι ήταν αυτή από τους Bluesbreakers του John Mayall, στον πρώτο δίσκο τους, εκείνον με τον Eric Clapton. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε σαν σήμερα, το 1966, και αποτελεί μια από τις καλύτερες στιγμές των βρετανικών blues. Η εν λόγω διασκευή είναι και που ανοίγει το δίσκο, με τους Bluesbreakers να έχουν παραλείψει από τον τίτλο τη φράση που βρίσκεται σε παρένθεση.

 

Αλλά και ο αντικαταστάτης του Clapton στη συγκεκριμένη μπάντα, Peter Green, επηρεάστηκε από το “All Your Love”, προκειμένου να γράψει ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του. Το 1968, όταν και αυτός είχε εγκαταλείψει πλέον τους Bluesbreakers, o Green έγραψε το “Black Magic Woman”, το οποίο ηχογράφησε με το τότε συγκρότημά του, τους Fleetwood Mac. Φυσικά, το τραγούδι έγινε περισσότερο γνωστό -βασικά έγινε παγκόσμιο hit- χάρη στη διασκευή των Santana, δύο χρόνια αργότερα.

 

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν διασκευάσει το κομμάτι είναι ο Stevie Ray Vaughan, οι Steve Miller Band και ο Melvin Taylor με τους Slack Band. Εκτός αυτών, το “Beyond Here Lies Nothin'” του Dylan, από το δίσκο Together Through Life, επίσης χρωστά πολλά στο δημιούργημα του Otis Rush.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στο Χολαργό το 1980 και σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Τον Απρίλιο του 2013 εξέδωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο «Ελληνική Ασφυξία» (Εκδόσεις των Συναδέλφων), υπό το ψευδώνυμο Ηλίας Νίσαρης. Κείμενά του, είτε με το πραγματικό του όνομα είτε με το ψευδώνυμο, έχουν δημοσιευτεί επίσης σε διάφορα περιοδικά του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου (3pointmagazine.gr, να ένα μήλο, Metropolis Free Press, Fractal Press, thecricket.gr, mixtape.gr, bibliotheque.gr, To Παράθυρο, Ποιητική, HUMBA! κ.ά.) Διατηρεί το blog www.eliasnisaris.blogspot.gr , ενώ κάθε Δευτέρα, από τις 12 έως τις δύο το μεσημέρι, παρουσιάζει την εκπομπή Wax Trash στον ιντερνετικό σταθμό www.indiegroundradio.com. Το βιβλίο του με τίτλο “Το Ορφανό Αριστούργημα”, υπό το πραγματικό του όνομα, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Εύμαρος.

Related Posts

//