Δαβάζοντας το παρακάτω βιογραφικό πολλοί θα πιστέψουν πως μιλάμε για έναν μεγάλο ποδοσφαιριστή που πλέον συνεχίζει μία εξίσου λαμπρή καριέρα ως προπονητής. Εξηνταέξι διεθνείς συμμετοχές, 35 γκολ, μια συμμετοχή σε Παγκόσμιο Κύπελλο, παρουσίες σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, 10 χρόνια σε υψηλό επίπεδο συλλογικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, κατακτήσεις πρωταθλημάτων και κυπέλλων, πτυχίο προπονητικής UEFA Pro Licence και 14 χρόνια στα ηνία αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.
Όχι δεν μιλάμε για κάποιον αστέρα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αλλά για τη Χόουπ Πάουελ, την προπονήτρια της Ολυμπιακής Ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας. Το μικρό της όνομα φανερώνει περίτρανα πως αποτελεί την… ελπίδα της χώρας για διάκριση στο ποδόσφαιρο γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου αυτό το καλοκαίρι, καθώς την προϋπηρεσία της θα τη ζήλευαν και μεγάλοι παίκτες παγκοσμίου βεληνεκούς.
Η Πάουελ από μικρή ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο και σε ηλικία 16 ετών ντεμπούταρε με την Εθνική Ομάδα γυναικών της Αγγλίας, με την οποία έμελλε να συμπληρώσει συνολικά 66 συμμετοχές, σκοράροντας 35 φορές. Το κοφτερό μυαλό της την βοήθησε να εδραιωθεί στον χώρο της μεσαίας γραμμής διαθέτοντας εξαιρετικά επιθετικά χαρακτηριστικά. Σε συλλογικό επίπεδο αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία σε Μίλγουολ και Φούλαμ, ενώ έκλεισε την καριέρα της φορώντας τη φανέλα της Κρόιντον.
Η… Λονδρέζα Πάουελ σταμάτησε το επαγγελματικό γυναικείο ποδόσφαιρο νωρίς καθώς το 1998 σε ηλικία 32 ετών κλήθηκε να αναλάβει την Εθνική γυναικών της Αγγλίας, στο τιμόνι της οποίας βρίσκεται μέχρι σήμερα, οδηγώντας την σε Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Εκτός από την επιτυχία της με τη γυναικεία ομάδα της Αγγλίας, η Πάουελ προσφέρει τεράστιο έργο και στις μικρές κατηγορίες των γυναικείων Εθνικών Ομάδων της Αγγλίας καθώς είναι υπεύθυνη για όλα τα τμήματα ηλικίας από 15 έως 21 ετών, διαμορφώνοντας το δικό της στυλ ποδοσφαίρου. Παράλληλα τρέχει ένα πρόγραμμα της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο Πανεπιστήμιο του Λάφμπορο ενώ το 2003 αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα παγκοσμίως που κατάφερε να αποκτήσει δίπλωμα προπονητικής UEFA Pro Licence.
Μάλιστα η εξαιρετική της δουλειά έγινε αντικείμενο θαυμασμού και στον χώρο του αντρικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όταν τον Οκτώβριο του 2009 το όνομά της συζητήθηκε για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Γκρίμσμπι! Αυτό θα την έκανε την πρώτη γυναίκα που θα αναλάμβανε πόστο τεχνικού σε επαγγελματική ανδρική ομάδα, κάτι ωστόσο που δεν προχώρησε.
Τα δυνατό βιογραφικό της σε συνδυασμό με το πλούσιο προπονητικό ταλέντο της ήταν αρκετά προκειμένου να πείσουν τη Μεγάλη Βρετανία να της αναθέσει τη θέση πρώτου προπονητή στη γυναικεία ομάδα της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το φετινό καλοκαίρι, δείχνοντας καθαρά πως αποτελεί μία σημαντική ελπίδα για ένα μετάλλιο.
Η ίδια δεν έχει κρύψει πως είναι ομοφυλόφιλη, ενώ το καλοκαίρι του 2010 η εφημερίδα Independent την έφερε στην 68η θέση της λίστας των ομοφυλόφιλων που διαθέτουν μία εξαίσια επιρροή στη ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι το πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου την ανακήρυξε την περασμένη χρονιά ως επίτιμη διδάκτορα, αντανακλά περίτρανα την πολύτιμη συνεισφορά της στο ποδόσφαιρο ως μέσο εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης στο Νησί.
Αναδημοσίευση από το www.othesidefootball.com
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.