«Ο ΟΝΕΙΡΟΦΑΓΟΣ»
βασισμένο στο: «ο μικρούλης ονειροφάγος» του Μίκαελ Έντε
για παιδιά από 3 ετών και άνω

Για τους κατοίκους της Υπνοχώρας ένα είναι το σημαντικό: ο ύπνος! Όμως σημασία δεν έχει πόσο βαθιά μπορεί να κοιμηθεί κανείς αλλά πόσο καλά όνειρα βλέπει όταν κοιμάται! Όποιος βλέπει καλά όνειρα έχει ευγενική καρδιά και καθαρό μυαλό. Εκείνον που βλέπει τα καλύτερα τον κάνουν βασιλιά τους…

Τί θα συμβεί όμως όταν ξαφνικά μια νύχτα, η κόρη του βασιλιά αρχίζει να βλέπει εφιάλτες; Όλοι θα προσπαθήσουν να απαλλάξουν τη μικρή από αυτούς και να τη βοηθήσουν να ξαναδεί ευχάριστα όνειρα… Γιατροί που μιλούν λατινικά, σοφοί γυμναστές και φλύαρες νεράιδες κάνουν ό,τι μπορούν για να βοηθήσουν την πριγκίπισσα! Τίποτα δε λειτουργεί… Μέχρι που εμφανίζεται ο μικρός ονειροφάγος…

IMG_5583

Συντελεστές:
κείμενο – σκηνοθεσία: Bάσια Ατταριάν-Μυρτώ Μακρίδη
πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
επιμέλεια κίνησης – χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου
σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου
κοστούμια: Αλεξία Χρυσοχοίδου
φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
φωτογραφίες παράστασης: Ευτυχία Βλάχου

παίζουν: Μυρτώ Μακρίδη, Σεραφείμ Ράδης, Ιωάννα Ραμπαούνη, Μαρία Φιλίνη

7394c9ca6fdd80d4d6100aba0ab9c97ee7d34aab1852926d8ef1db3b1612bede

Η ομάδα Ντουθ, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ασχολείται με το παιδικό θέατρο, αυτή τη φορά με μια καινούρια θεματολογία, αυτή του ονείρου και του εφιάλτη. Με αφορμή ένα κλασικό παραμύθι του γνωστού συγγραφέα Μίκαελ Έντε δημιουργεί μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 3 ετών και άνω που πραγματεύεται ένα από τα πιο παράξενα και ιδιαίτερα ζητήματα. Μέσα από μια ιστορία που συνδυάζει την περιπέτεια και το φανταστικό με το χιούμορ και το μυστήριο, επιχειρεί όχι μόνο να ταξιδέψει τα παιδιά σε ονειρικούς κόσμους αλλά και να αναρωτηθεί μαζί τους: “τί είναι τελικά όλα αυτά που ξυπνάνε την ώρα που κοιμόμαστε; Οι φόβοι και οι εφιάλτες είναι άλλο ένα κομμάτι του εαυτού μας που ζωντανεύει όταν κλείνουμε τα μάτια; Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί η παράσταση για την εξερεύνηση των ονείρων είναι μεγάλα έργα σουρεαλιστών ζωγράφων από τα οποία δανείζεται στοιχεία και φιγούρες που ζωντανεύουν επί σκηνής. Έτσι τα παιδιά αποκτούν παράλληλα και μια πρώτη επαφή με ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ρεύματα τέχνης του 20ου αιώνα, αυτό που άλλωστε αντλούσε κατά κύριο λόγο τη θεματολογία του από τα όνειρα.

Ο Ονειροφάγος μιλάει στα παιδιά για αυτό τον αλλόκοτο, άλλοτε αστείο, άλλοτε τρομακτικό κόσμο των ονείρων και τα παροτρύνει να αφηγηθούν τα όνειρά τους και έτσι να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους και την ίδια στιγμή να συνομιλήσουν με την τόσο μεγάλη τους φαντασία.

d42df15612d83188e9573d6db8e4010ccf1b2f0635b6c490bfd806a48a178e28

Πληροφορίες:

Κάθε Κυριακή στις 12:00 στο Skrow Theater, στο Παγκράτι.
τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ, μειωμένο (Α.Μ.Ε.Α, πολυτέκνων, ανέργων) 8 ευρώ, ειδικές τιμές για γκρουπ

Καθημερινές για σχολεία με τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ. Παραστάσεις πραγματοποιούνται και στο χώρο σας με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Skrow theater
Διεύθυνση: Αρχελάου 5, Παγκράτι, ΤΚ 11635, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2107235842
www.skrowtheater.com

Υπεύθυνες επικοινωνίας για σχολεία: Ελίνα Μαντζάκου/ Δήμητρα Κύργιου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6949.762.085, 6942546046

*Για τους δασκάλους μοιράζεται εκπαιδευτικό υλικό που ασχολείται με τη θεματολογία των ονείρων και του φόβου αλλά και με το ρεύμα του σουρρεαλισμού.
** Η παράσταση είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και αναφέρεται στο site του Υπουργείου.


Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//