Ένα φαινομενικά αθώο ραντεβού στα τυφλά, μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών, έμελλε να στοιχίσει στον Τρόι Λαφεράρα την ίδια του τη ζωή. Ο 42χρονος άνδρας έπεσε θύμα της 19χρονης Μιράντα Μπαρμπούρ, που όπως αποδείχθηκε ήταν… συλλέκτης ψυχοπαθητικών εμπειριών, μιας και οι φόνοι που έχει διαπράξει μέχρι σήμερα, ξεπερνούν τους 22.

“Όταν έφτασα τους 22 σταμάτησα το μέτρημα”, δήλωσε χαρακτηριστικά η δράστης, σε τοπική εφημερίδα της Πενσυλβάνια, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ανήκε και σε μια σέχτα σατανιστών!

killer

Η περίπτωσή της προκαλεί ανατριχίλα και ανασύρει στις μνήμες μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που τα πιο κτηνώδη ένστικτα του ανθρώπου, εξουσίασαν το εγώ του. Το 3pointmagazine παρουσιάζει πέντε από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Monster
Η Αϊλίν Γουόρνος δεν αποτελεί την κλασική περίπτωση του ψυχοπαθή δολοφόνου. Ωστόσο το γεγονός και μόνο ότι η ιστορία της μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη (“Monster”) υπό την ερμηνεία της Σαρλίζ Θερόν, λέει πολλά. Κατηγορήθηκε για το φόνο επτά ανδρών, από το 1989 μέχρι το 1990 με την ίδια να παραδέχεται μεν τις πράξεις της, υποστηρίζοντας όμως ότι έπεσε θύμα βιασμού από τα θύματά της.

 

Αυτό που τη συνέτριψε όμως ψυχολογικά, ήταν το γεγονός της σύλληψής της, που προήλθε μετά από παγίδα που της έστησε η λεσβία σύντροφός της. Η δίκη της Αϊλίν στιγματίστηκε από πολλά ξεσπάσματά της, ένα εκ των οποίων ήταν κατά των δικαστών: “Είμαι αθώα! Με βίασαν! Ελπίζω να σας βιάσουν και εσάς! Αποβράσματα της Αμερικής!” Καταδικάστηκε ομόφωνα σε εκτέλεση στην ηλεκτρική καρέκλα. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1993 είχε καταδικαστεί έξι φορές σε θανατική ποινή.

 

Ο “χασάπης” του Ροστόφ
Ο λόγος για τον Αντρέι Τσικατίλο από την Ουκρανία, γνωστό για τη σεξουαλική του ανικανότητα και την τάση να… “βρέχει” το κρεβάτι του. Ο ίδιος μετά τη σύλληψή του για 53 φόνους, δήλωσε πως ο μόνος τρόπος να αγγίζει λίγο την αίσθηση του οργασμού, ήταν ο φόνος και συγκεκριμένα να μαχαιρώνει και να πετσοκόβει τα θύματα, προτού επιχειρήσει να τα βιάσει.

 

 

Η δράση του τοποθετείται από τα τέλη του 1970 μέχρι και τις αρχές του 1990 οπότε και συνελήφθη. Το 1994 εκτελέστηκε τελικά, σε ηλικία 57 ετών.

Η… “αδυναμία” του Τζορτζ Μπους
Η περίπτωση του Χένρι Λι Λούκας, αποτελεί και μία από τις πλέον σπάνιες στην ιστορία της εγκληματικότητας, μιας και ο ίδιος κατηγορήθηκε για 213 φόνους, του χρεώθηκαν επίσημα οι τέσσερις για τους οποίους υπήρχαν και αδιάσειστα στοιχεία, αλλά το οξύμωρο είναι πως ο ίδιος υποστήριξε πως με τον συνεργό του (Ότις Τουλ) διέπραξαν χιλιάδες φόνους!

 

 

Συνελήφθη το 1983 και καταδικάστηκε σε θάνατο, με την ποινή να μετατρέπεται στην πορεία, σε ισόβια κάθειρξη από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως ανάμεσα σε 153 περιπτώσεις δολοφόνων, αυτή ήταν η μόνη υπόθεση που ο Μπους ήθελε να αναμειχθεί προσωπικά. Ο Λούκας πέθανε τελικά το 2001 σε ηλικία 64 χρόνων από φυσικά αίτια, παίρνοντας μαζί του τον αληθινό αριθμό των εγκλημάτων του.

Zodiac
Ο πιο γνωστός δολοφόνος στην Αμερική, τις 10ετίες του `60 και του `70, που έφτασε μάλιστα να γίνει και ταινία θρίλερ. Έδρασε κυρίως στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και στόχος του ήταν κατά κύριο λόγο ζευγάρια, τα οποία αρχικά βασάνιζε και στη συνέχεια σκότωνε. Κατηγορείται συνολικά για 41 φόνους, εκ των οποίων πάντως μόνον οι πέντε του χρεώθηκαν επίσημα. Χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις, το μήνυμα που έστελνε σε τρεις εφημερίδες αμέσως μετά τους φόνους, κρυπτογραφημένο σε κώδικα.

 

 

Ένας δάσκαλος μάλιστα κατάφερε να σπάσει τον κώδικα και να δημοσιεύσει το εξής: “Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί έχει πολύ πλάκα. Έχει πιο πολύ πλάκα από το κυνήγι, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ’ όλα. Το να σκοτώνω κάτι είναι η πιο δυνατή εμπειρία, είναι ακόμη καλύτερη από το να ξεδίνεις με ένα κορίτσι. Το καλύτερο όλων είναι πως, όταν πεθάνω, θα ξαναγεννηθώ στον Παράδεισο και όλοι όσους έχω σκοτώσει θα γίνουν σκλάβοι μου. Δεν θα σας πω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να με κάνετε να σταματήσω να συλλέγω σκλάβους για τη μετέπειτα ζωή”.

 

 

Η πραγματική ταυτότητα του δράστη δεν έγινε ποτέ γνωστή, με τον Γκάι Γουορντ Χέντρικσον που πέθανε το 1983 και τον Άρθουρ Λέι Άλεν που πέθανε το 1992, να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Το «Τέρας των Άνδεων»
Με το παραπάνω προσωνύμιο είναι γνωστός ο μεγαλύτερος ίσως ψυχοπαθής δολοφόνος που συνελήφθη ποτέ, αλλά αποφυλακίστηκε και σήμερα παραμένει άφαντος! Με πάνω από 300 φόνους στο ενεργητικό του, ο Πέδρο Αλόνσο Λόπεζ μόνο το 1970 αφαίρεσε τη ζωή 100 γυναικών στο Περού το 1970, ώσπου η τοπική κοινωνία αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Αρχικά συνελήφθη και πριν εκτελεστεί από τους ντόπιους, ένας Αμερικανός ιερέας ζήτησε να τον μεταφέρει ο ίδιος στην αστυνομία ώστε να γίνει σωστά η σύλληψή του και να καταδικαστεί.

 

 

Η αστυνομία όμως, ελλείψει επαρκών στοιχείων τον άφησε ελεύθερο, με αποτέλεσμα να καταφύγει στο Εκουαδόρ όπου συνέχισε την αρρωστημένη δράση του, σκοτώνοντας κατά μέσο όρο 3-4 κοπέλες την εβδομάδα! Ο ίδιος δήλωσε πως προτιμούσε τις κοπέλες εκεί αφού και ήταν πιο ευγενικές και αθώες. Το 1980 μάλιστα, η αστυνομία ανακάλυψε έναν ομαδικό τάφο που είχε κρύψει πολλά από τα θύματά του και τον συνέλαβε στον Ισημερινό.

Στις 31/1/1994 αφέθηκε ελεύθερος και μία ώρα από την απελευθέρωσή του, συνελήφθη εκ νέου ως παράνομος μετανάστης. Τελικά κατέληξε σε ψυχιατρική πτέρυγα στην Μπογκοτά όπου και εκδόθηκε, ενώ από το 1998 είναι ελεύθερος. Έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη του…

 

Πάνος Κατηφόρης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//