Ο Carlos Latuff αποχαιρετά τον Stephen Hawking με ένα παλαιότερο καρτούν του για το μποικοτάρισμα ακαδημαϊκού συνεδρίου στο Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων.
Maximum respect to Stephen Hawking that in 2013 refused to participate of a conference in #Israel to protest against occupation of #Palestinehttps://t.co/X4mrfSznPF pic.twitter.com/ykdmMogqY4
— Carlos Latuff (@LatuffCartoons) 14 Μαρτίου 2018
Το 2013, ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικός αρνήθηκε την πρόσκληση σε ακαδημαϊκό συνέδριο που διοργάνωνε ο τότε πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, συμμετέχοντας στην ουσία στο επιστημονικό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταχείριση των Παλαιστινίων.
Ο Χόκινγκ είχε αποδεχτεί αρχικά την πρόσκληση που του απέστειλε το γραφείο του ισραηλινού προέδρου να είναι κεντρικός ομιλητής στο πέμπτο ετήσιο συνέδριο «Αντιμετωπίζοντας το Αύριο» αλλά τελικά απέσυρε τη συμμετοχή του, ακολουθώντας τη συμβουλή των Παλαιστινίων συναδέλφων του, οι οποίοι ομόφωνα τον προέτρεψαν να μην παραστεί στην εκδήλωση και να συμμετέχει στο επιστημονικό μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ. Αρχικά το Πανεπιστήμιο του Cambridge είχε δικαιολογήσει την άρνηση του να συμμετάσχει στο συνέδριο επικαλούμενο λόγους υγείας. όμως ο Χόκινγκ εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση με τους πολιτικούς λόγους της απόφασής του. Η Βρετανική Επιτροπή για τα Πανεπιστήμια της Παλαιστίνης είχε βγάλει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι ο Βρετανός φυσικός «πήρε την ανεξάρτητη απόφαση να τηρήσει το μποϊκοτάζ, με βάση τις γνώσεις του για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και την ομόφωνη συμβουλή εκ μέρους των ακαδημαϊκών επαφών που διατηρεί εκεί».
Ο Στίβεν Χόκινγκ είχε επισκεφτεί τέσσερις φορές το Ισραήλ στο παρελθόν, πιο πρόσφατα το 2006, όταν έκανε ομιλίες σε ισραηλινά και παλαιστινιακά πανεπιστήμια, μετά από πρόσκληση της βρετανικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ και είχε τότε εκφράσει τη χαρά του. Αλλά το 2009, καταδίκασε την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και από τότε, η στάση του απέναντι στο Ισραήλ έδειχνε να έχει σκληρύνει.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.