Πριν ρίξει αυλαία το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προλαβαίνεις να δεις μερικές ακόμη ταινίες. Ξεφυλλίσαμε το πρόγραμμα της όγδοης και τελευταίας ημέρας και σου τις προτείνουμε!

Κεφαλοκυνηγοί – 28/3 στις 20.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Oι Stéphane, Cathy και Thierry είναι οι καλύτεροι υπάλληλοι του Γραφείου Εύρεσης Εργασίας της πόλης τους. Μάλιστα, κάνουν τόσο καλή δουλειά που το γραφείο πρόκειται να κλείσει καθώς δεν υπάρχουν άνεργοι! Για να διασώσουν τη θέση τους, οι τρεις συνάδελφοι έχουν την τρελή ιδέα να δημιουργήσουν οι ίδιοι ανεργία.

Ταινία υποτιτλισμένη σε ελληνικά και αγγλικά.

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2016
Σκηνοθεσία:Alexandre Charlot, Franck Magnier
Σενάριο:Charles Hudon, Nicolas Ragni
Ηθοποιοί:Franck Dubosc, Elsa Zylberstein, François-Xavier Demaison
Παραγωγή:Récifilms, JC Productions
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Other Angle Pictures

Ζήσε το όνειρό σου – 28/3 στις 22.00 στο Άστορ

H Pamela είναι μία νέα Πορτογαλίδα δεύτερης γενιάς γεννημένη στη Γαλλία. Παγιδευμένη στις αντιφάσεις της, στις αποτυχίες της και στην απόλυτη αγάπη της για την οικογένειά της, μοιάζει χαμένη και ανίκανη να φανταστεί πώς θα μπορούσε να ζήσει τη ζωή της… Ιδίως όταν το μόνο που της αρέσει είναι να παίζει πιάνο και να κάνει πατινάζ. Θα βρει όμως το δρόμο της κάπου μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας.

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Laurence Ferreira Barbosa
Σενάριο:Laurence Ferreira Barbosa, Guillaume André
Ηθοποιοί:Pamela Ramos, Rosa Da Costa, Antonio Torres Lima
Παραγωγή:Alfama Films Production, Leopardo Filmes
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Alfama Films Production

Μ – 28/3 στις 20.00 στο Άστορ

Ο Μο είναι όμορφος, χαρισματικός, του αρέσει η αδρεναλίνη και κάνει παράνομους αυτοκινητιστικούς αγώνες. Όταν συναντά τη νεαρή και ντροπαλή Lila, την ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Αμέσως αναλαμβάνει να την προστατεύσει, αλλά η Lila ούτε που φαντάζεται το μυστικό που κρύβει ο Μο: δε ξέρει να διαβάζει.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Sara Forestier
Σενάριο:Charles Hudon, Nicolas Rag
Ηθοποιοί:Sara Forestier, Redouanne Harjane, Jean-Pierre Léaud
Παραγωγή:Archipel 35, France 3 Cinéma
Παγκόσμια εκμετάλλευση:MK2 Films

Η ζωή αλλού – 28/3 στις 18.00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η Sylvie βρίσκει επιτέλους στην Ουρουγουάη τα ίχνη του γιου της, που είχε απαγάγει ο πρώην σύζυγός της πριν τέσσερα χρόνια. Με την πολύτιμη βοήθεια του Mehdi πηγαίνει να τον φέρει πίσω. Φτάνοντας εκεί, τίποτα δεν πηγαίνει όπως περίμενε: Το παιδί, που μεγάλωσε με τη γιαγιά του και τη θεία του, φαίνεται να είναι ευτυχισμένο. Η Sylvie συνειδητοποιεί ότι ο Felipe μεγάλωσε μακριά από εκείνη και ότι η ζωή του είναι πλέον αλλού.

Ταινία υποτιτλισμένη στα ελληνικά και αγγλικά.

Χώρα:Γαλλία
Έτος:2017
Σκηνοθεσία:Olivier Peyon
Σενάριο:Olivier Peyon, Cécilia Rouaud
Ηθοποιοί:Isabelle Carré, Ramzy Bedia, Maria Duplaa
Παραγωγή:Le Bureau
Παγκόσμια εκμετάλλευση:Rezo films

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]