Οι εικόνες στα δικαστήρια και στα σχολεία, ο σταυρός στην ελληνική σημαία, ο όρκος, ως και τα Χριστούγεννα, ο εορτασμός τους σε δημόσιους χώρους και φυσικά οι φάτνες σε πλατείες. Όλα αυτά τίθενται εν κινδύνω, σύμφωνα με τον Μάκη Βορίδη.
Αυτά δεν τα είπε κάποιος «χριστιανοταλιμπάν», όπως συνηθίζεται να χαρακτηρίζεται κάποιος υπερευαίσθητος από το χριστεπώνυμο πλήθος. Δεν τα είπε η Ελένη Λουκά.
Αποτελούν τη σκέψη του Τομεάρχη Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή αυριανού-μεθαυριανού υπουργού μιας ελληνικής κυβέρνησης. Ακούγονται αστεία, υπερβολικά, φανατισμένα όσα δήλωσε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ, ότι δηλαδή η θρησκευτική ουδετερότητα την οποία θέλει να καταστήσει πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πλήγει το θρησκευτικό φρόνημα ή καλύτερα την πίστη των Ελλήνων πολιτών.
Όπως πάντα, το Twitter έσπευσε να κάνει τον σχετικό χαβαλέ, μάλλον δικαιολογημένα. Ο Μάκης Βορίδης αποτελεί στέλεχος μιας παράταξης που φαινομενικά ομνύει στον οικονομικό και κοινωνικό φιλελευθερισμό, άλλο αν έχει έρθει σε δύσκολη θέση πλείστες όσες φορές την τελευταία τριετία, λόγω των οπισθοδρομικών βουλευτών ή άλλων στελεχών του, που εναντιώνονται σε ζητήματα σχετικά με το φύλο, τον ατομικό προσδιορισμό, τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών και την υιοθεσία παιδιών, την ιθαγένεια και άλλα κοινωνικά ζητήματα.
Αληθεύει πως υπάρχει εγκύκλιος στα σχολεία φέτος αντί για δέντρο να στολιστεί η ημισέληνος του Ισλάμ;
— adiasistos (@adiasistos) 5 Νοεμβρίου 2018
Προσφέρονται όμως για «δούλεμα» όσα δήλωσε ο Βορίδης; Υπερασπίστηκε τη χριστιανική πίστη δημόσια. Για την ακρίβεια, υπερασπίστηκε αστεία κατάλοιπα ενός χριστιανικού φοντεμενταλισμού. Αυτό όμως δεν είναι που χαρακτηρίζει την Ελλάδα ακόμα και σήμερα;
Η χώρα μας πρόσφατα αποκαλύφθηκε πως κατοικείται από ένα 66% ανθρώπων που πιστεύουν στο κακό μάτι. Σε γιορτές όπως του Δεκαπενταύγουστου ή του Αγίου Γεράσιμου στην Κεφαλλονιά καταγράφονται φαιδρότητες από πιστούς να ξαπλώνουν, να φιλούν το πάτωμα, να γονατίζουν, να κλαίνε, μπροστά από εκκλησίες και αγίους. Σαν ινδιάνοι, ναι, σαν καρικατούρες, σαν ηθοποιοί, αλλά το κάνουν.
Όταν βγαίνει στην τηλεόραση ο (κάθε) Βορίδης της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνεται σε ένα κοινό που δηλώνει άθεο μόλις κατά 17%, σύμφωνα με μια σχετική έρευνα της Kapa Research το 2015. Πηγαίνει στην εκκλησία, ακούει την κάθε Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου να λέει πως «ο Τσίπρας την Μπαζιάνα την έχει αστεφάνωτη» και όχι μόνο αυτό, αλλά την ψηφίζει κιόλας.
Θεωρεί σημαντικότερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ την απουσία της γραβάτας από τις γκαρνταρόμπες των υπουργών του και τον πολιτικό όρκο κατά την ανάληψη της κυβέρνησης, αποστρέφεται τις «ανωμαλίες» του (κάθε) Ζακ Κωστόπουλου και συνολικά αντιδρά αντανακλαστικά οπισθοδρομικά σε κάθε τι θυμίζει Σουηδία, Δανία κι ανεπτυγμένες κοσμικές χώρες, που έχουν τους Θεούς και τους σατανάδες σε δεύτερο πλάνο, πίσω από τα σοβαρά της καθημερινότητας.
Αυτό το κοινό ψηφίζει και στην Ελλάδα αυτοί είναι, κατά τα φαινόμενα, συντριπτικά πάνω από τους μισούς κατοίκους της. Τι λοιπόν κι αν η Νέα Δημοκρατία θέλει να καμουφλαρίσει το πρωτόγονο μισάνθρωπο προσωπείο όσων την απαρτίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό με (νέο)φιλελεύθερο φούμο; Οι θείες και οι μπαρμπάδες που βλέπουν το θεατρικό στυλ του κάθε Αυτιά πιστεύουν σε ένα Θεο, πατέρα παντοκράτορα. Και ο Βορίδης σε αυτούς απευθύνεται. Τρελός σίγουρα δεν είναι, ώστε να πιστεύει πως ο Τσίπρας θα βγάλει τον σταυρό από τη σημαία. Ας γελάει το Twitter με τη φάτνη των Χριστουγέννων. Ο Βορίδης ξέρει πολύ καλά τι λέει και σε ποιους το λέει.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.