Η εθελοντική αιμοδοσία παρουσίασε αύξηση κατά τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες που είναι αντιμέτωπες με κρίση, αναφέρει μεταξύ άλλων στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο επιστημονικός διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας Κωνσταντίνος Σταμούλης.
«Μελέτες λένε ότι στον υπόλοιπο κόσμο σε περιόδους οικονομικών κρίσεων, η εθελοντική αιμοδοσία μειώνεται, αφενός μεν γιατί μία χώρα σε κρίση δεν έχει τις δομές να προσφέρει τη δυνατότητα για να διευκολυνθούν οι αιμοδότες, αφετέρου υπάρχει και η άποψη ότι η εθελοντική αιμοδοσία βασίζεται στον αλτρουισμό κι όταν ο αιμοδότης αυτό που εισπράττει από την Πολιτεία είναι αγανάκτηση, βγάζει θυμό και σταματάει να δίνει αίμα».
Το εντυπωσιακό είναι ότι στην Ελλάδα δεν ίσχυσε αυτό το μοντέλο κι έγινε ακριβώς το αντίθετο, τονίζει ο κ. Σταμούλης επισημαίνοντας ότι από το 2009 και μετά αυξήθηκαν σταδιακά οι εθελοντές αιμοδότες, από 45% που ήταν τότε στο 52% σήμερα. «Έχει ενισχυθεί το αίσθημα αλληλεγγύης και καταρρίπτεται και ο μύθος ότι ο Έλληνας είναι αδιάφορος. Τρανό παράδειγμα η ανταπόκριση που υπήρξε κατά την τραγωδία στο Μάτι. Στον Έλληνα την περίοδο της κρίσης λειτουργεί πολύ το συναίσθημα. Αυτό που φαίνεται όμως ότι λείπει από τον κόσμο είναι η εμπιστοσύνη στο σύστημα αιμοδοσίας κι αυτήν προσπαθούμε να κερδίσουμε».
*Αλιευμένο από το Tvxs.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.