Η ερωτική συνεύρεση μεταξύ ομοφυλόφιλων δεν θα θεωρείται πλέον έγκλημα στην Ινδία, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την κατάργηση ενός νόμου που είχε καθιερωθεί την περίοδο της αποικιοκρατίας και χαρακτήριζε την ερωτική συνεύρεση ομοφυλοφίλων ως «προσβολή ενάντια στη φύση».
Η ιστορική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της ασιατικής χώρας ανέτρεψε ένα νόμο του 2013 που απαγόρευε το σεξ μεταξύ ομοφυλοφίλων, γνωστός και ως άρθρο 377.
«Η ποινικοποίηση της σαρκικής συνεύρεσης είναι ανορθολογική, περιοριστική και αντισυνταγματική» τα λόγια του ανωτάτου δικαστή Dipak Misra κατά την αναγγελία της απόφασης το πρωί της Πέμπτης στο Νέο Δελχί.
Η απόφαση θεωρείται σταθμός για τα δικαιώματα της ινδικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που κινδύνευαν με ποινές φυλάκισης έως και 10 χρόνια, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και με ισόβια κάθειρξη.
Πέρα από τους πανηγυρισμούς μεταξύ των μελών της LGBT κοινότητας, μετά τη διαρροή της πληροφορίας ότι ο νόμος καταργήθηκε, η Ρίτου Νταλμία, μία από τους πέντε ανθρώπους που υπέγραφαν την προσφυγή υπέρ της κατάργησης του νόμου, δήλωσε ότι «άρχισε να ελπίζει ξανά». Ανάλογες προσφυγές το 1994 και το 2001 είχαν αρνητική κατάληξη, οδηγώντας τον αγώνα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων πολλά βήματα πίσω.
Σημαντική επιτυχία ήταν η απόφαση του 2009 του Δικαστηρίου του Δελχί, η οποία κατήργησε το άρθρο 377 του ινδικού Ποινικού Κώδικα, ορίζοντας ότι η απαγόρευση της «σαρκικής συνεύρεσης ενάντια στους κανόνες της φύσης» παραβίαζε τα δικαιώματα στη ζωή, την ελευθερία και την ισότητα και ήταν αντίθετη με το ινδικό Σύνταγμα.
Μια απόφαση όμως που ανατράπηκε το 2013 από το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από αίτημα θρησκευτικών κοινοτήτη των Ινδουιστών, Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Ωστόσο, απόφαση του 2017, η οποία αναφερόταν στην προστασία της ιδιωτικής ζωής άνοιξε τον δρόμο για τη σημερινή απόφαση.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.