BAD PAINTING | Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες
Τέσσερις ζωγράφοι εκθέτουν στο Βeton7

 

INFO
BAD PAINTING | Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες
Επιμέλεια:
Contemporary Art Showcase Athens
Καλλιτέχνες: ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΥΡΔΑΚΗΣ
Διάρκεια: 23 Απριλίου – 6 Μαΐου 2015
Εγκαίνια:  23 Απριλίου 2015 | 20.00
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:  Δευτέρα έως Παρασκευή 14.00-20.30 | Σάββατο 14.00-18.00 | Κυριακές κλειστά
Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού ΒΕΤΟΝ7 | Πύδνας 7, (στάση Μετρό “Κεραμεικός”) Βοτανικός
Τηλέφωνο: 210-7512625

2

Για την έκθεση BAD PAINTING| Αναξιόπιστες Αστικές Μαρτυρίες το Contemporary Art Showcase Athens σε συνεργασία με το ΒΕΤΟΝ7, επιλέγει έργα που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων και στιλιστικών επιρροών, στήνοντας έναν απρόσμενο διάλογο ανάμεσα σε τέσσερις σύγχρονους ζωγράφους.

Κοινό στοιχείο η σκληρή πραγματικότητα που απασχολεί την νέα γενιά Ελλήνων ζωγράφων, η χρήση της ζωγραφικής επιφάνειας ως πλατφόρμα, ως μεταφορική οθόνη για την ανάδειξη κοινωνικών, διαπροσωπικών και εσωτερικών καταστάσεων. Ασυμβίβαστα και άμεσα, τα έργα διατηρούν μια ισχυρή αναφορικότητα στην αστική κουλτούρα  και την καθημερινή εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες ζωγράφοι μοιράζονται επίσης μια λειτουργική, ενημερωμένη προβληματική σε  σχέση με τις ιστορικές ζωγραφικές παραδόσεις, δοκιμάζοντας, και εν τέλει, μέσω των προσωπικών τους κατευθύνσεων, υιοθετώντας επιλεκτικά όσο και αναμορφώνοντας τις συμβάσεις του μέσου, χαρακτηριστικό που σηματοδοτεί την ζωγραφική του καιρού μας.

Η ζωγραφική του Κωνσταντίνου Λιανού έχει επιρροές τόσο από τους χώρους της τέχνης του δρόμου και των comics όσο και από τα κλασσικά και μοντέρνα ρεύματα της ζωγραφικής τέχνης. Στα έργα του σκηνοθετεί αλληγορικές εικόνες όπου εκθέτει κάποιες φόρες πιο συγκεκριμένους και κάποιες άλλες πιο αφηρημένους προβληματισμούς, πάνω σε εσωτερικούς μηχανισμούς, αλλά και σε καταστάσειςπαραδοξότητας της ζωής, απεικονιζόμενες με στοιχεία που τις τοποθετούν στο μεταίχμιο μεταξύ ψευδαίσθησης και πραγματικότητας, γήινου και απόκοσμου, γνωστού και απροσδιόριστου.

Σε αντίθεση, οι υπερκορεσμένοι πίνακες του Λυκούργου Πορφύρη βρίσκονται στο μεταίχμιο μεταξύ
πυκνοζωγραφισμένων αναπαραστατικών συνθέσεων και χρωματικού πανδαιμόνιου. Εικόνες με καθαρές
αναφορές στην pop art, διαβρωμένες από σαρκώδεις λιβιδινικές φόρμες επηρεασμένες από τον
βορειοευρωπαϊκό εξπρεσιονισμό. Η προβληματική του Λυκούργου σε σχέση με την πληθωρικότητα τα
εικόνας τον συνδέει με καλλιτέχνες όπως τον Shinro Ohtake, τους Chapman Brothers, και τον Thomas
Hirschhorn.

Στο έργο του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου μπορεί κανείς να διακρίνει αναφορές από την ιταλική αναγέννηση και τους Φλαμανδούς μέχρι τον Ότο Ντιξ, τα comics και την pop art. Σε μια εποχή κατακλυσμού της ψηφιακής εικόνας εναποθέτει την πίστη του στην ζωγραφική, παραδίδοντας καυστικό κοινωνικό σχολιασμό πάνω στην ζωή στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Χουρδάκης προσεγγίζει το ζωγραφικό μέσο με αμεσότητα, συναισθηματισμό και εσωτερικότητα. Στα πυκνά impasto των πινάκων του διακρίνεται ασυμβίβαστη διάθεση, εμμονή με την ζωγραφική επιφάνεια, και αναφορές στον εξπρεσιονισμό και νέο-εξπρεσιονισμό.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαριαλένα Γουσίου, 6978171431,  marialena.c.a.s.athens@gmail.com

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//