Μπόνους 20 εκατομμυρίων λιρών μοιράστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια τα υψηλόβαθμα στελέχη της Thomas Cook, του παλαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο που κατέρρευσε τα ξημερώματα της Δευτέρας αποτυγχάνοντας να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή του, πυροδοτώντας έτσι μια πρωτοφανή επιχείρηση επαναπατρισμού περισσότερων από 600.000 πελατών που βρίσκονται σε διακοπές σε όλο τον κόσμο.

Το παραπάνω ποσό μοιράστηκε σε μία περίοδο που τα “μαύρα σύννεφα” είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται πάνω από τον κολοσσό του παγκόσμιου τουρισμού που αντιμετώπιζε το φάσμα της χρεοκοπίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της telegraph, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Ελβετός Peter Fankhauser, έγινε πλουσιότερος κατά 8,3 εκατομμύρια λίρες από το τότε που ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας το 2014, συμπεριλαμβανομένου μπόνους 2,3 εκατομμυρίων λιρών που πήρε το 2015.

Οι αποκαλύψεις της Telegraph δεν μένουν στον CEO. Οι οικονομικοί διευθυντές Michael Healy και Bill Scottέχουν πάρει συνολικά περίπου 7 εκατομμύρια λίρες απ’ το 2014. Πάνω από 4 εκατ. λίρες είχαν πάρει οι μη εκτελεστικοί διευθυντές, μεταξύ των οποίων ο Βέλγος Frank Meysman που έλαβε 1,6 εκατ. λίρες.

Ωστόσο, παρά τα ποσά που εύλογα προκαλούν την οργή των χιλιάδων εργαζομένων της εταιρείας που βρέθηκαν στο δρόμο, υπάρχει και η παράμετρος που λέει πως οι χειρισμοί του Διευθύνοντος Συμβούλου ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν ανέλαβε η εταιρεία βρισκόταν αντιμέτωπη με οικονομικά προβλήματα αφού είχε ήδη προηγηθεί μια σειρά προειδοποιήσεων για τα κέρδη. Όμως κατάφερε να την επαναφέρει σε κερδοφορία το 2015. Για τα επόμενα τρία χρόνια φάνηκε να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια εκσυγχρονισμού και απόκτησης περισσότερων ξενοδοχείων με την εταιρεία να κρατιέται όρθια.

Το παρατεταμένο κύμα ζέστης το καλοκαίρι του 2018, το θερμότερο των τελευταίων ετών στη Βρετανία, συντέλεσε αρνητικά στην πορεία της εταιρείας αφού πολλοί προτίμησαν να μείνουν στη χώρα αντί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό. Επίσης , οι φόβοι για το Brexit αλλά και η πτώση της λίρας δεν βοήθησαν επίσης την κατάσταση, ενώ αυξανόταν παράλληλα ο ανταγωνισμός απ’ τους online operators.

Τέλος, μια απ’ τις μεγαλύτερες προκλήσεις που είχε αντιμετωπίσει ο κ. Fankhauser ήταν ο τρόπος που χειρίστηκε η εταιρεία τον θάνατο δύο παιδιών που έκαναν διακοπές στην Κέρκυρα το 2006. Ο ίδιος παραδέχθηκε αργότερα πως απέτυχε να δείξει συμπόνοια, μετά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ στην Thomas Cook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//