Σε πανικό βρίσκονται οι “One Direction” από το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν και ανακοινώθηκε η ίδρυση των “Brussels Group”. Τυχαίνει να γνωρίζω τα παιδιά από την περίοδο των νεανικών σεξουαλικών μου αναζητήσεων και πραγματικά δεν ξέρουν πώς να απαντήσουν σε αυτή τη νέα «πολυεθνική» boy band, που δημιουργήθηκε έπειτα από συμφωνία Ελλάδας – δανειστών, με στόχο να… χορέψει τις αγορές.
Στη «Σαλαμάνδρα» έχουμε την τιμή να γνωρίζουμε όλο το παρασκήνιο της «γέννησης» της σπουδαίας μπάντας, αλλά και τα πρώτα σχέδια των καλλιτεχνών που απαρτίζουν το γκρουπ για το άμεσο μέλλον.
Ποιοι κρύβονται πίσω από τη… γέννηση των «Brussels Group»;
H ιδέα για την ίδρυσή τους ανήκει βασικά σε δύο άτομα. Στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Αλέξη Τσίπρα, που στις μεταξύ τους συνομιλίες, πιασμένοι χέρι – χέρι, σκέφτηκαν πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τη… γεφύρωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους εταίρους της. Η μουσική ενώνει!
Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ανέθεσε τα «βαφτίσια» στον Πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δώσει ρέστα στη μετονομασία ορισμένων λέξεων που χρησιμοποιούσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια και ήρθε ο καιρός να ξεχάσουμε.
Η ονομασία «Θεσμοί» ήταν προφανώς αντιεμπορική και στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις. «Big 3», «New Kids στο ευρώ», «Forget it Giannis» και «Who killed Troika?» είναι μόνο λίγα από τα ονόματα που προτάθηκαν.
Τελικά, με τις ψήφους Κομισιόν, ΔΝΤ και ΕΚΤ προτιμήθηκε το «Brussels Group». Κρίθηκε ως το καλύτερο από όλα, κυρίως γιατί από το όνομα αυτό προκύπτει και η συντομογραφία «BG», που ασφαλώς μπορεί να αποκτήσει και ένα ωραίο logo. Μαθαίνουμε πως ήδη γραφίστες σε Ελλάδα και Βρυξέλλες επεξεργάζονται το λογότυπο, το οποίο θα παρουσιαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Ένα προσχέδιο δημοσιεύουμε σήμερα στη στήλη μας.
Ποια είναι τα μέλη της μπάντας;
Όλες οι πλευρές συμφώνησαν πως η τρόικα έκανε τον κύκλο της και δεν είχε πολλά να προσφέρει. Ωστόσο, τόσο η Ελλάδα, όσο και οι εταίροι της, εκτιμούν πως ορισμένα από τα μέλη της τρόικας, έχουν μεγάλο ταλέντο και αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε. Αποφασίστηκε πως πρέπει να τους δοθεί μία δεύτερη ευκαιρία στη νέα μπάντα που δημιουργήθηκε.
Τα βασικά μέλη του group τα οποία είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε, θα είναι ο σέξι Ρίτσι Γκογιάλ και ο σόουμαν, Ντέκλαν Κοστέλο! Ο… εξωτικός, Κλάους Μαζούχ, σκέφτεται να αποχωρήσει κι αν αυτό συμβεί, τη θέση του θα πάρει ο «αειθαλής» Ράσμους Φίσερ.
Το άσχημο βέβαια είναι ότι αυτοί οι μεγάλοι αστέρες δεν θα έρχονται για συναυλίες στην Ελλάδα και θα στέλνουν στη θέση τους ορισμένα νέα ταλέντα, προκειμένου να δοκιμαστούν και αυτά στο απαιτητικό ελληνικό κοινό. Μία cover band, την οποία ενδεχομένως να δούμε και στον τελικό του «The Voice».
Ο Έλληνας οικονομοκαλλιτέχνης, Νίκος Θεοχαράκης, θα πλαισιώνει την μπάντα, κάνοντας φωνητικά σε κάποια τραγούδια, όπως και ένας τραγουδιστής – έκπληξη από το ESM/EFSM.
Από τους «BG» δεν θα λείπει φυσικά ο Yanis Varoufakis, ο οποίος, όμως, θα εμφανίζεται μόνο στα μεγάλα events! Είναι φίρμα και δεν μπορεί να βρίσκεται στο γκρουπ σε καθημερινή βάση. Σε συναυλίες, όμως, που είναι sold out θεωρείται βέβαιο πως θα πηγαίνει, προκειμένου να πει κι αυτός ορισμένες από τις μεγάλες του επιτυχίες, που έκαναν θραύση στα προηγούμενα Eurogroup.
Παράλληλα, θα βοηθάει σημαντικά και στο επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς θα είναι ο μόνος που θα δίνει συνεντεύξεις. Οι υπόλοιποι θα προσπαθήσουν να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, έπειτα από εισήγηση των image makers του group, που είναι δύο έμπειρες κυρίες του χώρου. Η Κριστίν Λαγκάρντ και η Έλενα Παναρίτη.
Ο μάνατζερ – έκπληξη, ο πρώτος δίσκος και η παγκόσμια περιοδεία!
Μάνατζερ της μπάντας, είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δικαιολογημένα θα λέγαμε, καθώς με τις τραγικές δηλώσεις του και την απόπειρα γελοιοποίησης του Yanis Varoufakis, κατάφερε να τον κάνει συμπαθητικό, απέναντι ακόμα και στους επικριτές του. Μπορεί συνεπώς να αναδείξει τον οποιονδήποτε…
Η «Σαλαμάνδρα» επικοινώνησε με τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος μίλησε με τα χειρότερα λόγια για όλους όσοι συμμετέχουν στην μπάντα και κυρίως για τους Έλληνες. Τελικά, μας παρέπεμψε στον βοηθό του, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος μας ενημέρωσε πως οι πρώτες συναυλίες έχουν ήδη κλείσει και σε πρώτη φάση θα γίνονται σε Βρυξέλλες και Αθήνα.
Όσο περνάει ο καιρός οι εμφανίσεις των «Brussels Group» θα επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, όπως η Φρανκφούρτη, η Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Στρασβούργο και άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.
Πριν απ` όλα, όμως, η μπάντα πρέπει να τελειώσει την ηχογράφηση του πρώτου της άλμπουμ, που όπως μαθαίνουμε θα ονομάζεται «Haircut is a dirty word» και θα κυκλοφορήσει το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.
Αν όλα πάνε καλά, από τον Ιούνιο και μετά θα ξεκινήσει μία μεγάλη περιοδεία, με τίτλο «Bridges of Memorandum».
Σε αυτή πιθανότατα να υπάρξουν και σημαντικές συνεργασίες. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως ο Bono έχει εκφράσει ήδη την επιθυμία του να δώσει το παρών σε κάποιες συναυλίες (όχι που θα έχανε την ευκαιρία), ενώ έπειτα από απαίτηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα υπάρχει και μία συνεργασία – έκπληξη από την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, με την πιο εκνευριστική τραγουδίστρια της χώρας μας, η οποία, όμως, είναι η μόνη που συμπαθεί ο δύστροπος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και δεν είναι άλλη από τη Μόνικα!
* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.