Χθες προηγήθηκε η διαδικασία των ομίλων, απ’ όπου ξεκίνησαν όλα. Σήμερα είναι η ώρα των “16”, εκεί που άλλα ζευγάρια ήταν συναρπαστικά ως προς την εξέλιξη τους (Παρί – Τσέλσι), ενώ άλλα (Σίτι – Μπαρτσελόνα) τελείωσαν δίχως την αγωνία για την οποία προμήνυε η κλήρωση του Δεκεμβρίου!
Παρί Σεν Ζερμέν 1 – 1 Τσέλσι (17 Φεβρουαρίου)
Τσέλσι 2 – 2 Παρί Σεν Ζερμέν (11 Μαρτίου)
Αυτό μάλιστα, ήταν έκπληξη με τα όλα της! Όχι δα γιατί χωρίζει καμιά μεγάλη ποιοτική διαφορά τις δυο ομάδες, αλλά γιατί κανείς δεν περίμενε πως μια τόσο έμπειρη ομάδα όσο η Τσέλσι, με προπονητή τον Μουρίνιο, δεν θα έπαιρνε αυτό που ήθελε στην έδρα της, μετά από ένα καλό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Το 1-1 του Παρισιού έδινε προβάδισμα σε μια Τσέλσι που δημιούργησε δυο φάσεις, σκοράροντας στη μια. Η εμφάνιση των Γάλλων όμως στη ρεβάνς ήταν παραπάνω από πειστική, που δίχως τον αποβληθέντα από το ημίωρο Ιμπραΐμοβιτς, μόλις πέντε λεπτά πριν το τέλος πήρα με κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα το σκορ πρόκρισης που έψαχναν και βάσει εμφάνισης δικαιούνταν απόλυτα.
Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 – 0 Μπάγερν Μονάχου (17 Φεβρουαρίου)
Μπάγερν Μονάχου 7 – 0 Σαχτάρ Ντόνετσκ (11 Μαρτίου)
Έκπληξη δεν αποτέλεσε το εύρος της διαφοράς τους στον αγώνα του Μονάχου, αλλά το ότι οι Ουκρανοί κατάφεραν να κρατήσουν στο «0» την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα! Η υπεροχή γίνεται σαφής όταν προσέξει κανείς στα στατιστικά του αγώνα πως η Σαχτάρ σε αυτό το ματς δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα σουτ προς το τέρμα του Νόιερ…
Σάλκε 0 – 2 Ρεάλ Μαδρίτης (18 Φεβρουαρίου)
Ρεάλ Μαδρίτης 3 – 4 Σάλκε (10 Μαρτίου)
Αυτό μάλιστα, ήταν ζευγάρι Τσάμπιονς Λιγκ! Οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν στη Γερμανία για τον πρώτο αγώνα, με σκοπό να τελειώσουν τη δουλειά από νωρίς και με το 0-2 φάνηκε να το καταφέρνουν. Ποιός είδε όμως την ομάδα του Ντι Ματέο στη ρεβάνς του «Μπερναμπέου» και δεν τη φοβήθηκε! Το 0-1, το 1-2 και το 3-4, με τον Χούντελαρ να χάνει μοναδική ευκαιρία στα τελευταία λεπτά για το «χρυσό» πέμπτο γκολ των Γερμανών, που έκαναν ένα ολόκληρο γήπεδο να γιουχάρει τον Αντσελότι και τους παίκτες του. Με πολύ κόπο και περισσότερο ιδρώτα απ’ ότι θα περίμεναν και οι οπαδοί της Σάλκε, η Ρεάλ πήρε την πρόκριση, εντούτοις η εικόνα της κάθε άλλο παρά πειστική για μια εντυπωσιακή συνέχεια ήταν.
Βασιλεία 1 – 1 Πόρτο (18 Φεβρουαρίου)
Πόρτο 4 – 0 Βασιλεία (10 Μαρτίου)
Μάλλον το πιο αμφίρροπο ζευγάρι τη στιγμή της κλήρωσης, όχι όμως και μετά το τέλος των αγώνων. Η Πόρτο κατέβαλλε εύκολα μια ομάδα που κάθε άλλο παρά εύκολο θύμα είναι. Στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή πάντως η Βασιλεία δεν κατάφερε να επιδείξει καμία ουσιαστική αντίσταση στη ρεβάνς, όπου οι Πορτογάλοι έφτασαν ξεκούραστα στην πρόκριση στα προημιτελικά.
Μάντσεστερ Σίτι 1 – 2 Μπαρτσελόνα (24 Φεβρουαρίου)
Μπαρτσελόνα 1 – 0 Μάντσεστερ Σίτι (18 Μαρτίου)
Με την απλή παράθεση των σκορ είναι εύκολο κανείς να παραπλανηθεί. Η πραγματική αγωνιστική διαφορά των ομάδων αυτών όμως στο ζευγάρι των αγώνων ουδεμία σχέση έχει με ό,τι αναγράφηκε στους φωτεινούς πίνακες. Η Μπαρτσελόνα ήταν ισοπεδωτική, ειδικά στο παιγνίδι της Αγγλίας. Το σκορ δεν ήταν μεγαλύτερο απλά γιατί ο Μέσι αστόχησε σε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό, όμως οι ευκαιρίες που έχασαν οι «μπλαουγκράνα», καθώς και η ενέργεια τους δεν ήταν κάτι με το οποίο μπορούσε να αντιπαρατεθεί η Σίτι. Ο αγώνας της Βαρκελώνης έγινε τελείως διαδικαστικά. Η «ποδιά» του Μέσι στον Τζέιμς Μίλνερ ξεχωρίζει από ένα ματς δίχως πραγματικό ενδιαφέρον ως προς την ουσία του…
Γιουβέντους 2 – 1 Ντόρτμουντ (24 Φεβρουαρίου)
Ντόρτμουντ 0 – 3 Γιουβέντους (18 Μαρτίου)
Ο αγώνας του Τορίνο, όπου το 2-1 κάθε άλλο παρά απαγορευτικό ήταν για τη Ντόρτμουντ, έκανε πολλούς να πιστέψουν πως η ομάδα του Κλοπ είχε ακόμη μέλλον στη διοργάνωση. Η ρεβάνς πάντως έδειξε πως η όποια λάμψη των Βεσφταλών δεν ήταν τίποτα άλλο παρά χρυσόσκονη, που μάλιστα σιγά σιγά ξεθώριαζε… Η εμφατική πρόκριση των Γιουβεντίνων ήταν το πρώτο σημάδι της «Κυρίας», η πρώτη προειδοποίηση πως είναι ικανή να πάει μακριά και πως, με τους Τέβεζ και Μοράτα να σκοράρουν, δεν έχει πολλά να φοβηθεί από τους υπόλοιπους.
Άρσεναλ 1 – 3 Μονακό (25 Φεβρουαρίου)
Μονακό 0 – 2 Άρσεναλ (17 Μαρτίου)
Αναμφίβολα η έκπληξη της φάσης των 16. Η καθόλου πτωχή και παραπάνω από τίμια Μονακό έστειλε την ομάδα του Βενγκέρ από νωρίς στη … θαλπωρή του Νησιού, πετυχαίνοντας μάλιστα εμφατική νίκη μέσα στο Έμιρεϊτς. Οι Μονεγάσκοι, δημιούργημα βγαλμένο μέσα από τις ποδοσφαιρικές ονειρώξεις του αμυντικογενή Λεονάρντο Ζαρντίμ έδωσαν ρεσιτάλ ουσιαστικού ποδοσφαίρου, δίχως να απειληθούν ουσιαστικά από τους Άγγλους, που παρά το «come back» που επιχείρησαν στο δεύτερο αγώνα έπεσαν πάνω σε τείχος και είδαν τις φιλοδοξίες τους να τερματίζουν από νωρίς.
Λεβερκούζεν 1 – 0 Ατλέτικο Μαδρίτης (25 Φεβρουαρίου)
Ατλέτικο Μαδρίτης 1 – 0 Λεβερκούζεν / 3-2 στα πέναλτι (17 Μαρτίου)
Οι Ισπανοί είχαν ευθύς εξαρχής κρεμασμένη στο λαιμό τους την «ταμπέλα» του φαβορί, όμως η Λεβερκούζεν τους «έβγαλε» την ψυχή. Πρώτη έκπληξη το ότι κατάφεραν και τους κέρδισαν στη Γερμανία, αλλά και ότι αντιστάθηκαν σθεναρά στη ρεβάνς. Η ομάδα του Σιμεόνε έκαμψε τελικά την αντίσταση των «ασπιρίνων», προδιαθέτοντας όμως πως είχαν χάσει το «μότζο» τους, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά…
Αύριο ακολουθεί το τελευταίο μέρος της ανασκόπησης, με τα – όχι και τόσο μακρινά – ζευγάρια των “8” και των “4”.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.