Η φάση των ομίλων και η φάση των “16” οδήγησαν πλέον εκεί που τα πράγματα σοβαρεύουν, όπου πια όλοι μπορούν να έχουν σαφή αντίληψη για το τι θα ακολουθήσει, με βάση την πρότερη εμπειρία. Η Ρεάλ φάνηκε πως δεν είναι έτοιμη για την “11η” κούπα, την περίφημη «undecima», η Γιουβέντους έδειξε πειθαρχία και ετοιμότητα που σε ψίλιαζε, η Μπάρσα συνέχιζε να … τρομοκρατεί τους άμαχους πληθυσμούς, ενώ ο Γουαρδιόλα είδε για πρώτη φορά τη Μπάγερν του να «κρασάρει» στην Πορτογαλία κόντρα στην Πόρτο, δείχνοντας πως δεν είναι ούτε ανίκητη, ούτε καν άτρωτη.
Προημιτελικά – φάση των «8»
Ατλέτικο Μαδρίτης 0 – 0 Ρεάλ Μαδρίτης (14 Απριλίου)
Ρεάλ Μαδρίτης 1 -0 Ατλέτικο Μαδρίτης (22 Απριλίου)
Το ζευγάρι του τελικού της Λισαβόνας δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες των θεατών. Από το πρώτο ματς στο «Βιθέντε Καλντερόν» δεν έχει κανείς πολλά να θυμάται, ενώ το δεύτερο παιγνίδι σημαδεύτηκε από την αποβολή του Αρντά Τουράν περίπου 20′ πριν τη λήξη του. Ο Τσιτσαρίτο στο 87′ χάρισε μια αγωνιώδη πρόκριση στους προβληματικούς «μερένχες» που έκαναν το μίνιμουμ για να αποκλείσουν τους ακόμη πιο προβληματικούς «ροχιμπλάνκος».
Γιουβέντους 1 – 0 Μονακό (14 Απριλίου)
Μονακό 0 – 0 Γιουβέντους (22 Απριλίου)
Το πιο αντιεμπορικό ζευγάρι της φάσης αυτής δεν έκανε τίποτα να διαψεύσει τις προβλέψεις των περισσότερων. Ένα πέναλτι του Βιδάλ στο δεύτερο μέρος έδωσε στη «Βέκια Σινιόρα» ό,τι χρειαζόταν για να τα καταφέρει, ενώ στο δεύτερο ματς η αποθέωση του ιταλικού κυνισμού μας χάρισε μοναδικά ενσταντανέ, όπως αυτό του Κιελίνι να κάνει τάκλιν με τα… χέρια για να κόψει τη μπάλα! Προχωράμε παρακάτω, δίχως πολλά – πολλά…
Παρί Σεν Ζερμέν 1 – 3 Μπαρτσελόνα (15 Απριλίου)
Μπαρτσελόνα 2 – 0 Παρί Σεν Ζερμέν (22 Απριλίου)
Σε αντίθεση με το προηγούμενο ζευγάρι, εδώ οι προσδοκίες για δυο αληθινά ντέρμπι διαψεύστηκαν. Λίγο η δαιμονισμένη κατάσταση στην οποία βρισκόταν οι Μέσι, Νεϊμάρ και Σουάρες, λίγο η αμυντική αφέλεια της Παρί, διαμόρφωσαν μια κατάσταση που κάθε άλλο παρά σε ντέρμπι παρέπεμπε. Η παρέλαση των «μπλαουγκράνα» στο Παρίσι συνοδεύτηκε από μια άνετη επικράτηση συνδυαστικά με συντήρηση δυνάμεων, ενώ η «ποδιά» του Σουάρες στον Νταβίντ Λουίς στο τρίτο γκολ της Μπαρτσελόνα στο πρώτο παιγνίδι παίρνει θέση στις ομορφότερες στιγμές της διοργάνωσης.
Πόρτο 3 – 1 Μπάγερν Μονάχου (15 Απριλίου)
Μπάγερν Μονάχου 6 – 1 Πόρτο (22 Απριλίου)
Το θαύμα έμεινε… μισό! Η Πόρτο «τύφλωσε» όλη την Ευρώπη με το «εκκωφαντικό» 3 – 1 του πρώτου αγώνα, όμως στο Μόναχο δεν πρόλαβε να βγάλει ούτε … ομπρέλα! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε όλη τη δουλειά στο πρώτο μέρος, όπου με 5 γκολ κατέστησε το υπόλοιπο του ματς τυπική διαδικασία, δίχως να μπαίνει σε περιπέτειες για την πρόκριση της στα ημιτελικά.
Ημιτελικά – Φάση των «4»
Γιουβέντους 2 – 1 Ρεάλ Μαδρίτης (5 Μαΐου)
Ρεάλ Μαδρίτης 1 – 1 Γιουβέντους (13 Μαΐου)
Από την 4άδα των ημιτελικών η Γιουβέντους είχε μάλλον την τελευταία θέση στις προτιμήσεις και στις εκτιμήσεις των θεατών, μιας και πολλοί τη θεωρούσαν ανήμπορη να περάσει πάνω από την ντεφορμέ αλλά πάντα υπολογίσιμη ως υπερδύναμη Ρεάλ. Να όμως που ένας πρώην Μαδριλένος, ο Αλβάρο Μοράτα, έκανε το Μπερναμπέου να σιωπάσει και σε ένδειξη σεβασμού προς την προηγούμενη ομάδα του, έκανε το ίδιο! Έχοντας την τύχη με το μέρος της στο πρώτο ματς, η Γιουβέντους κατάφερε να πάρει βραχεία κεφαλή με 2-1. Στη ρεβάνς πολλοί πίστευαν πως η Ρεάλ θα καταφέρει, εύκολα ή δύσκολα, να πάρει αυτό που ζητάει. Απ΄ την ισοφάριση όμως του Μοράτα στο 74′, στο πέναλτι του Ρονάλντο από το πρώτο ημίχρονο, η απάντηση των «μπλάνκος» δεν περιλάμβανε ούτε σουτ προς το τέρμα. Η Γιουβέντους βρέθηκε στο μεγάλο τελικό του Βερολίνου μετά από 12 χρόνια, ξεπερνώντας ένα πραγματικά μεγάλο εμπόδιο.
Μπαρτσελόνα 3 – 0 Μπάγερν Μονάχου (6 Μαΐου)
Μπάγερν Μονάχου 3 – 2 Μπαρτσελόνα (12 Μαΐου)
Ο Νόιερ δήλωνε πριν το ματς της Βαρκελώνης πως σ’ αυτόν ο Μέσι θα βρει το αφεντικό του. Ο Αργεντινός όμως δεν ήθελε πολύ για να το πάρει προσωπικά. Αν ισχύει πως το Τσάμπιονς Λιγκ είναι κυρίως στιγμές, τότε η ντρίπλα του Μέσι στον Μπόατενγκ χαρακτηρίζει σχεδόν όλη τη φετινή διοργάνωση, καθώς συμπυκνώνει την πορεία του μεγάλου αυτού αρτίστα και της ομάδας του προς την κορυφή, την ώρα που οι αντίπαλοι της πέφτουν κάτω ζαλισμένοι. Η Μπάγερν πήρε τη νίκη με πολύ πείσμα στο δεύτερο ματς, γυρνώντας το σκορ από 1-2 σε 3-2, έχοντας χάσει όμως από νωρίς τις όποιες ελπίδες της για πρόκριση.
Ο τελικός λοιπόν περιλαμβάνει Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ή αλλιώς κατά το κοινώς λεγόμενο … «όλα τα γούστα»! Ισπανική δεξιότητα εναντίον ιταλικού κυνισμού, εντυπωσιακές επιθετικές επιδόσεις εναντίον σκληρής αμυντικής λειτουργίας, έως και …. Σουάρες εναντίον Εβρά (και παραλίγο Κιελίνι)! Η μεγάλη μέρα έφτασε και ο μεγάλος τελικός θα βγάλει, ως συνήθως, μόνο έναν νικητή, καθώς και έναν απογοητευμένο χαμένο…
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.