Ο Κλάρενς Ζέεντορφ αντικατέστησε στη μέση της περσινής σεζόν τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο της Μίλαν και παρά το γεγονός ότι έκανε τις υπερδιπλάσιες νίκες από τον Ιταλό, θα αντικατασταθεί από τον σχεδόν εξίσου άπειρο, Φίλιπο Ιντσάγκι στο τέλος της σεζόν.

Ο Ολλανδός πρώην μέσος της Μίλαν, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια μέσα σε μια μέρα και από τη Μποταφόγκο έφτασε στο Μιλάνο για να υπογράψει συμβόλαιο 2,5 ετών με τους «ροσονέρι». Από αυτά, εξάντλησε το μισό…

Είναι αλήθεια πως από την αρχή έμοιαζε ως κίνηση πανικού και όντας οπαδός της ομάδας, δεν ήμουν καθόλου υπέρ αυτής της απόφασης του Αντριάνο Γκαλιάνι και του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Καλά καλά δεν είχε τα επίσημα έγγραφα (δίπλωμα τεχνικού επιπέδου UEFA) για να αναλάβει. Όσο για εμπειρία έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου ούτε λόγος.

Στο Champions League μπορεί να αποκλείστηκε από την φιναλίστ Ατλέτικο Μαδρίτης και μάλιστα εύκολα, αλλά στο πρωτάθλημα δεν μπορεί να πει κανείς ότι τα πήγε άσχημα. Παρέλαβε μία ομάδα που στις 19 πρώτες αγωνιστικές είχε μόλις 5 νίκες-7 ήττες-7 ισοπαλίες και με την ψυχολογία στο ναδίρ, κατάφερε να πάρει 11 νίκες, δύο ισοπαλίες και να γνωρίσει την ήττα 6 φορές. Οι τρεις από τις έξι ήττες μάλιστα, ήταν από την Γιουβέντους εντός έδρας και από τις Ρόμα και Νάπολι εκτός. Οι σημαντικότερες νίκες του ήταν απέναντι σε Φιορεντίνα (2-0 εκτός) και Ίντερ (1-0 εντός). Οι «νερατζούρι» μάλιστα δεν είχαν προσπάθεια προς το τέρμα στα 90 λεπτά.

Πόσο καλύτερα θα μπορούσε να τα πάει; Προφανώς θα μπορούσε να είχε νικήσει την Τορίνο εντός έδρας (1-1), να πάρει έστω έναν βαθμό στο Ούντινε, να μην χάσει με κάτω τα χέρια από την Πάρμα στο Μιλάνο (2-4) και να μην χάσει 1-2 από την Αταλάντα ενώ είχε προηγηθεί. Αυτά τα αποτελέσματα του στοίχισαν και την τεράστια υπέρβαση που πήγε να πετύχει. Την έξοδο στο Europa League της επόμενης περιόδου, αλλά και αυτό το «θαύμα» το έχασε για έναν μόλις βαθμό από την Πάρμα.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, δεν ήταν καθόλου κακά αποτελέσματα για πρώτη θητεία σε πάγκο και μάλιστα μιας Μίλαν που ήταν υπό κατάρρευση. Κι όμως, κάτι δεν άρεσε στους διοικούντες των «ροσονέρι» και από του χρόνου τη θέση του θα πάρει ο Φίλιπο Ιντσάγκι…

Ακούστηκε ο Ζόρζε Ζεσούς της Μπενφίκα, μετά ο έτερος φιναλίστ του φετινού Europa League, Ουνάι Έμερι της Σεβίλλης, αλλά πάλι στο Μιλάνο κατέληξαν στην πιο οικονομική και όχι στην πιο ποιοτική ή ασφαλή λύση.

Είναι ο «Σούπερ Πίπο» τόσο καλύτερος από τον Κλάρενς Ζέεντορφ εκτός αγωνιστικού χώρου και συγκεκριμένα ως προπονητής; Το ότι τα πηγαίνει πολύ καλά από το 2012 στις μικρότερες ομάδες της Μίλαν και τη χρονιά που μας πέρασε με την Primavera (δεύτερη ομάδα) είναι γεγονός, αλλά το πως θα ανταποκριθεί στο μεγάλο τεστ, τον πάγκο της πρώτης ομάδας, είναι κάτι που μένει να δούμε…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts

//