Αν ο Οβελίξ ήταν πραγματικό πρόσωπο και τύχαινε να τον βγάλει ο δρόμος προς Λίβερπουλ ή Μάντσεστερ μεριά, ή προς την Αγγλία γενικότερα, σίγουρα θα παράφραζε την αγαπημένη του φράση: «Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι», αντικαθιστώντας τους Ρωμαίους με τους Άγγλους. Με αφορμή πάντα τις μεταγραφικές κινήσεις που γίνονται γενικότερα στο Νησί, αλλά πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες.

Τις τελευταίες μέρες, οι αγγλικές ομάδες, έχουν ξοδέψει τα εξής υπέρογκα ποσά από τις πρώτες μέρες του Ιουλίου:  Σέσκ Φάμπρεγκας (Τσέλσι, 29 εκ. λίρες), Άντερ Ερέρα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 31 εκ. λίρες), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 33 εκ. λίρες), Άνταμ Λαλάνα (Λίβερπουλ 27 εκ. λίρες) και άλλες πολλές πιο «φθηνές» μεταγραφές όπως: Φερνάντο (Μάντσεστερ Σίτι 15 εκ. λίρες) και Εμρέ Τσαν (Λίβερπουλ 10 εκ. λίρες).

Από τα παραπάνω μπορεί να βγει ένα συμπέρασμα, το οποίο από μόνο του αρκεί για να δείξει πόσο υπερβολικά είναι τα ποσά που ξοδεύουν οι αγγλικές ομάδες για μεταγραφές. Πόσο παραπάνω από την πραγματική αξία του κάθε παίχτη, πληρώνουν κάθε φορά για να τον αποκτήσουν.

Η Σαουθάμπτον από την πώληση των Λουκ Σο και Άνταμ Λαλάνα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα, έβαλε στα ταμεία της το ποσό των 66 εκατομμυρίων ευρώ! Το 2012 η Μίλαν είχε πάρει για τους Τιάγκο Σίλβα (42) και Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς (21) κάτι περισσότερο από 60 εκατομμύρια ευρώ. Δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση (τίτλων, ατομικών και ομαδικών διακρίσεων) για να καταλάβει κανείς ότι: «Είναι τρελοί αυτοί οι Άγγλοι».

Ο 18άχρονος Λουκ Σο, στοίχισε περισσότερο από ότι στοίχισαν κάποτε οι: Άντρε Σίρλε, Λουίς Σουάρες, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Τσάμπι Αλόνσο, Νεμάνια Μάτιτς, Νάνι, Μάριο Μπαλοτέλι, Χαβιέρ Μασεράνο, Ντένις Μπέργκαμπ, Αλβάρο Νεγκρέδο, Νταβίντ Σίλβα, Νικολά Ανελκά, Στέφαν Γιόβετιτς, Τζέιμς Μίλνερ, Σαμίρ Νασρί, Χουάν Μάτα, Θίο Γουόλκοτ, Γιαγιά Τουρέ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Έντιν Τζέκο, Ρόι Κιν, Φερνάντο Τόρες, Όσκαρ, Τιερί Ανρί, Άριεν Ρόμπεν, Ρομπέρτο Σολδάδο, Έρικ Λαμέλα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν, Κάρλος Τέβες, Ρομπίνιο, Μαρουάν Φελαϊνί, Άσλι Κόουλ, ΚΛοντ Μακελελέ, Βίλιαν, Εντέν Αζάρ και άλλους!

Με δεδομένη την ηλικία του και τους τίτλους που (δεν) έχει κατακτήσει, αλλά και με δεδομένη την καριέρα που έκαναν πολλοί από τους προαναφερθέντες, είναι ιεροσυλία να μιλάμε απλά για υπερβολή. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι μπορεί να ξεπεράσει κάποιους από τους προαναφερθέντες, αλλά μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι κάποιους άλλους δεν πρόκειται να τους φτάσει ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι…

ΥΓ. Για να μην είμαστε άδικοι με τον Λουκ Σο που είναι και 18 χρονών, τα παραπάνω ισχύουν και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό για τους Άντερ Ερέρα και Άνταμ Λαλάνα. Μόνη εξαίρεση ο Φάμπρεγκας.

ΥΓ.1 Η λίστα με τους παίχτες που ξεπέρασε η μεταγραφή του Σο, έχει να κάνει μόνο με μεταγραφές ομάδων της Αγγλίας. Δεν πιάσαμε και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα γιατί θα μας έπιανε κατάθλιψη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//