Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο χωριό Χάρπουρ της Ινδίας, έξω από το Δελχί, όπου οι γυναίκες οδηγούν μια ήρεμη επανάσταση καθώς αγωνίζονται ενάντια στο βαθύ ριζωμένο στίγμα της εμμηνόρροιας.

Για γενιές, αυτές οι γυναίκες δεν είχαν πρόσβαση σε προϊόντα υγιεινής- δεν ήξεραν καν τι ήταν η σερβιέτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκτός από προβλήματα υγείας, τα κορίτσια να αναγκάζονται να εγκαταλείπουν το σχολείο επειδή ντρέπονταν ή δεν μπορούσαν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της περιόδου τους.

Όταν ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης μαξιλαριών φτάνει στο χωριό, οι γυναίκες μαθαίνουν να παράγουν και να εμπορεύονται τις δικές τους σερβιέτες, ενισχύοντας την κοινότητά τους, βγάζοντας τα δικά τους χρήματα και βοηθώντας τις γυναίκες να ξαναβρούν τη ζωή τους.

Στην ομιλία της, τη βραδιά των Όσκαρ, η σκηνοθέτης η Rayka Zehtabchi είπε «Δεν κλαίω γιατί έχω περίοδο ή οτιδήποτε άλλο. Απλά δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια ταινία για την εμμηνόρροια κέρδισε ένα Όσκαρ».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//