“…Επικρατούσε χάος. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ άρχισαν να μας απωθούν.

Αφού σταμάτησα να τρέχω, παρατήρησα πίσω από τις δυνάμεις των αστυνομικών δύο νέους πεσμένους στον δρόμο.

Αρχικά πίστεψα πως ένας από τους δύο είχε χτυπήσει.

Ήξερα ότι είχα τραβήξει μια καλή φωτογραφία, αλλά μόνο όταν επέστρεψα στο γραφείο διαπίστωσα με τον αρχισυντάκτη μου πως οι δύο νέοι φιλιούνται…” – Rich Lam, o φωτογράφος που τράβηξε τη φωτογραφία. (2011)

Το σφύριγμα της λήξης ενός αγώνα χόκεϊ ακολούθησαν ταραχές στους δρόμους του Βανκούβερ.

Όπως γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, οι αρχές ανέλαβαν δράση για να περιορίσουν τα επεισόδια…

Η Alex Thomas θα βρεθεί πεσμένη, σοκαρισμένη και ελαφρώς τραυματισμένη στον δρόμο από τις δυνάμεις των αστυνομικών. Ο Scott Jones, το αγόρι της, στην προσπάθεια του να την ηρεμήσει, πέφτει πάνω της, την αγκαλιάζει και της δίνει ένα φιλί.

Τη στιγμή “αιχμαλωτίζει” ο φωτογράφος Rich Lam.

Ο πατέρας του νεαρού ανεβάζει τη φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.
Η λεζάντα που την συνοδεύει:
“…κάντε έρωτα, όχι πόλεμο…”

Το φιλί του ζευγαριού, με φόντο το “πολεμικό” σκηνικό που είχε στηθεί, γίνεται μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες των τελευταίων χρόνων.
Δεν ήταν όμως λίγοι εκείνοι που αμφισβήτησαν τη γνησιότητα της φωτογραφίας, που έγινε αντικείμενο πολλών συζητήσεων στα Social Media.
Τελικά η σκηνή ήταν αυθόρμητη και το περιστατικό αληθινό!

Σε βίντεο, που βρέθηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα, διακρίνεται καθαρά το ζευγάρι να σωριάζεται στο έδαφος, μετά από επίθεση με κλομπ των αστυνομικών…

Η μητέρα του Scott μετά τη δημοσιότητα που πήρε η φωτογραφία δήλωσε:
“…Αυτός είναι ο γιος μας. Ζούσε πάντα στον δικό του κόσμο. Δεν συνδέεται με όσα συμβαίνουν γύρω του. Θα έπρεπε να πλημμυρίσει το σπίτι μου για να με παίξουν στις ειδήσεις και εκείνος χρειάστηκε μόνο να φιλήσει μια όμορφη κοπέλα…”

Το 2015 η εφημερίδα Huffington Post τους αναζήτησε και έμαθε πως η Thomas και ο Jones είναι ακόμα ζευγάρι και ζουν στην Αυστραλία.
Οι δυο τους μένουν σε ένα διαμέρισμα στη Μελβούρνη, όπου ο Jones εργάζεται ως μάνατζερ σε ένα μπαρ και η Thomas στο σχεδιασμό αποχετεύσεων και επεξεργασίας λυμάτων.

Παρότι δεν είναι πλέον στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εκτός από τις αναμνήσεις τους, πήραν και ένα αναμνηστικό από αυτή τους την εμπειρία:
“…Ο Rich Lam, που τράβηξε τη φωτογραφία, μας έδωσε από ένα αντίγραφό της με την υπογραφή του και έχουμε κρεμάσει το ένα στο υπνοδωμάτιο…” – Scott Jones

Την ιστορία είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//