Φωτορεπορτάζ από τον Παναγιώτη Μπιζούτη
Ήταν πολλές και πολλοί. Φώναξαν ενάντια στην αδικία και την ανισότητα. Ενάντια στη βία σε βάρος των γυναικών και την περιθωριοποίησή τους.
Με πανό, πολύχρωμα πλακάτ και συνθήματα, διαδηλωτές και διαδηλώτριες, άλλοι/ες με τις οργανώσεις άλλοι/ες με τις παρέες τους έδειξαν ότι στην εποχή μας, έχουν πολλά ακόμη να κατακτηθούν ώστε να φτάσουμε στην ισότητα των δύο φύλων.
Πραγματοποίησαν τη συγκέντρωσή τους στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά πορεία προς το Σύνταγμα. Διαδήλωσαν ενάντια στον σεξισμό, τους κοινωνικά επιβεβλημένους ρόλους και την πατριαρχία. Αντιτάχθηκαν συλλογικά στις πολιτικές, πολιτισμικές και οικονομικές επιθέσεις, καθιστώντας ορατές τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.
Διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται «μέχρι την ημέρα που θα γιορτάσουμε τη νίκη μας». Με αγώνες όχι μόνο στις επετείους, αλλά καθημερινά στους χώρους δουλειάς, στο σπίτι, στο Πανεπιστήμιο.
Διάβασε ακόμη:
Η ιστορία της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας: Ο αγώνας για τη γυναικεία χειραφέτηση
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.