Από το πρωί της Πέμπτης (27/2) δύο ειδήσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον του “ιντερνετικού” κόσμου. Το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη και το αν ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης κατούρησε στο στούντιο του Σκάι, κατά τη διάρκεια του γυρίσματος της εκπομπής του Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Οι εκδοχές ποικίλουν ως προς το αν οι δύο άντρες λογομάχησαν, αν τελικά ο -κατά κόσμον- Ponzi όντως κατούρησε στο στούντιο, λέγοντας “Κατουρώ τους δημοσιογράφους και τις θέσεις τους”, αν έφυγε ή τον έδιωξαν από την εκπομπή κτλ. Οι “αντικειμενικές” αλήθειες ωστόσο και τα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη συγκεκριμένη ιστορία, είναι δύο.

Πρώτον η εκπομπή όντως δεν βγήκε -γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια του γυρίσματος- και δεύτερον, ότι ο Αλέξανδρος Κοντοπίδης -ασχέτως αν όντως κατούρησε ή όχι- έγινε εν μία νυκτί ο ήρωας, που τόσο απεγνωσμένα ζητούσε ο μέσος χρήστης των social media για να πει “μπράβο, καλά του έκανες. Του άξιζε”.

Εύλογα λοιπόν δημιουργείται η απορία: “Πόσο μάγκας, είναι αλήθεια, αυτός που σαν μέσο για να επικοινωνήσει αυτά που θέλει, χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο“; Και κατ’ επέκταση “πόσο μάγκας φαίνεται στα μάτια των πολλών, αυτός που εκμεταλλευόμενος το δημόσιο βήμα που του προσφέρεται, αποφασίζει να επιδείξει αυτό το πρόσωπο και αυτό τον τρόπο δράσης”;

lifestyle

Για τους περισσότερους ή τουλάχιστον για τους περισσότερους χρήστες του διαδικτύου, κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ “μάγκικο”. Άλλωστε οι ίδιοι -αυτοί, οι περισσότεροι- έχουν ηρωοποιήσει έναν άνθρωπο χωρίς προφανές ταλέντο, χωρίς ίχνος παιδείας, απλά και μόνο επειδή στέκεται μπροστά σε μία κάμερα και βρίζει. Είναι οι ίδιοι που χαχανίζουν με τις χοντροκομμένες του ατάκες και επαναλαμβάνουν το σαχλό και κενό ουσίας χιούμορ του, θέλοντας και οι ίδιοι να γίνουν για λίγο τόσο μάγκες, όσο εκείνος.

Το ότι το δημόσιο βήμα δόθηκε από τη συχνότητα του Σκάι και το ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ήταν αυτός που έκανε την εκπομπή, λίγη σημασία έχει, έως καμία. Άλλωστε το πρόβλημα του Κοντοπίδη δεν ήταν ο σταθμός και κατ’ επέκταση ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα γεγονότα σε αυτόν. Στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη στο ίδιο κανάλι, όπου είχε δώσει συνέντευξη πριν κάποιους μήνες, ήταν παραπάνω από λαλίστατος, χαμογελαστός και διαχυτικός με την παρουσιάστρια.

Και το αν όντως κατούρησε στο στούντιο της εκπομπής, επίσης λίγη σημασία έχει. Ο άνθρωπος αυτό ήξερε, αυτό έκανε.

Το πρόβλημα ξεκινά από τη στιγμή που ακούγεται η πρώτη επιδοκιμασία μιας πράξης, που πέρα από το προσβλητικό της στοιχείο, καταδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το ποιόν του πρωταγωνιστή.

Υ.Γ. Ας μην ξεχνάμε ποιο άλλο γνωστό πρόσωπο της επικαιρότητας -που τώρα βρίσκεται φυλακή- είχε κατουρήσει έξω από τηλεοπτικό σταθμό.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//