Μόλις 33 ώρες δουλειάς χρειάζονται τα golden boys and girls της Βρετανίας για να βγάλουν όσα βγάζει ένας μέσος εργαζόμενος σε έναν ολόκληρο χρόνο κατά τον οποίο εργάζεται ανελλιπώς -και συχνά δουλεύοντας περισσότερο από το κανονικό.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του thinktank High Pay Center, τα κορυφαία στελέχη των 100 μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών απολαμβάνουν αμοιβές κατά 117 φορές υψηλότερες από τον μέσο εργαζόμενο. Δηλαδή κερδίζουν 901 λίρες την ώρα ή 3,46 εκατ. λίρες το χρόνο (1.061 ευρώ την ώρα ή 407,5 εκατ. το χρόνο).
Την ίδια ώρα ο μέσος ετήσιος μισθός ενώ εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης είναι περίπου 29.559 λίρες (34.814 ευρώ), δηλαδή 14,37 λίρες (16,93 ευρώ) την ώρα. Αυτό σημαίνει ότι από την αρχή του έτους και μέχρι τις 5 μ.μ. στις 6 Ιανουαρίου 2020, δηλαδή σε μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες ή αλλιώς σε 33 ώρες, οι διευθυντές των εταιρειών αυτών έβγαλαν παραπάνω χρήματα από τον ετήσιο μισθό ενός μέσου εργαζόμενου!
Το θέμα των υπέρογκων αμοιβών των μεγαλοστελεχών και του τεράστιου χάσματος αμοιβής μεταξύ αυτών και των εργαζομένων ανοίγει για τα καλά στη Βρετανία, αφού από φέτος και για πρώτη φορά οι εταιρείες με προσωπικό άνω των 250 ατόμων θα πρέπει να δημοσιεύουν στοιχεία για την μισθοδοσία των εργαζομένων και τις διαφορές μεταξύ των υψηλά αμειβόμενων και των υπολοίπων.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.