Έντονη ήταν η αντίδραση του Μέρα 25 για την προσαγωγή 15 διαδηλωτών στις 2 το ξημέρωμα, οι οποίοι είχαν μείνει έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο περιβάλλοντος. Στην ανακοίνωσή του, το κόμμα κάνει λόγο για “απαγόρευση νυχτερινής περιβαλλοντικής ευαισθησίας” και καταγγέλλει την κυβερνητική «σύσταση» για αποφυγή κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

“Ο μόνος που κοιμόταν μακαρίως ηταν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, με μαλακό πουπουλένιο μαξιλάρι την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και για νανούρισμα τις ευχαριστίες των συμφερόντων υπέρ των οποίων πέρασε νύχτα (χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας του) το εν λόγω νομοσχέδιο, υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής και συνταγματικής εκτροπής”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Δύο ομάδες ανθρώπων αποδεδειγμένα δεν κοιμόντουσαν μακαρίως χθες το βράδυ.

Η πρώτη ήταν η ομάδα πολιτών που (τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις) παρέμεινε στον Άγνωστο Στρατιώτη μετά την απογευματινή συγκέντρωση ενάντια στο περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη, αποφασισμένοι να μείνουν εκεί μέχρι τελικής απόσυρσης του εκτρωματικού πολυνόμου που τίθεται σήμερα σε ψήφιση στη Βουλή .

Η δεύτερη και πολυπληθέστερη ήταν η ομάδα ΜΑΤ και ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο για να οδηγήσουν τους πολίτες στο Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Ο λόγος και το τυχόν αδίκημα θα παραμείνουν για πάντα αδιευκρίνηστα και άνευ αιτιολόγησης, ακριβώς όπως και η κυβερνητική «σύσταση» για αποφυγή κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ο μόνος που κοιμόταν μακαρίως ηταν ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, με μαλακό πουπουλένιο μαξιλάρι την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και για νανούρισμα τις ευχαριστίες των συμφερόντων υπέρ των οποίων πέρασε νύχτα (χωρίς απαγόρευση της κυκλοφορίας του) το εν λόγω νομοσχέδιο, υπό συνθήκες κοινοβουλευτικής και συνταγματικής εκτροπής.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια