Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραίτηση με fast track διαδικασίες. Ή παραίτηση για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης. Το πράγμα όμως είναι λιγάκι πιο σοβαρό.
Ο διορισμός του Γιάννη Δαραβίγκα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΟΚΑΝΑ, από τον προϊστάμενό του υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη λίγο πριν αποχωρήσει από το πόστο του, αποτελεί από μόνο του αξιοπρόσεκτο γεγονός.
Ο -κατά δήλωσίν του- δημοσιογράφος/φυσικοθεραπευτής είναι πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα, μιας ΜΚΟ που ίδρυσε ο ίδιος το 1987. Σε όλα αυτά τα χρόνια το έργο της ΜΚΟ δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ ούτε στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς αναφορές της οργάνωσης. Το μόνο που υπάρχει είναι η υπουργική απόφαση του 2009 από τον τότε υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ώστε να επιτραπεί η τοποθέτηση συσκευών ηχητικής και φωτεινής προειδοποίησης στο όχημα του Δαραβίγκα, ώστε να χαρακτηρίζεται ως όχημα “άμεσης ανάγκης”.
Παρά την δημιουργία της ΜΚΟ, ο Γιάννης Δαραβίγκας έγινε γνωστός στο πανελλήνιο μέσα από πάνελ μεσημεριανών -και μη- εκπομπών, όπως το “Ερωτοδικείο” ή μέσω της παρουσίας του σε εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου πριν μία περίπου δεκαετία. Τον τελευταίο καιρό “πρωταγωνιστεί” σε κόντρες με τον Στέφανο Χίο, στην εκπομπή του τελευταίου, “Μακελειό”.
Το ποιόν και το επίπεδο του εν λόγω “δημοσιογράφου/φυσικοθεραπευτή” γίνεται αντιληπτό αν παρακολουθήσει κανείς λίγα μόνο λεπτά της παρουσίας του σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως αυτή του Στέφανου Χίου, αλλά και η μόνιμη συνεργασία του με το Τηλεάστυ του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Το ζητούμενο βέβαια, αλλά και ο λόγος που έγινε όλος αυτός ο ντόρος, δεν είναι ένας πανελίστας του Στέφανου Χίου που πρωταγωνιστεί στην trash τηλεόραση. Είναι ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος διορίστηκε από έναν άλλο συγκεκριμένο άνθρωπο που μέσα σε λίγους μήνες πρόλαβε να διαλύσει ό,τι είχε απομείνει από τη δημόσια υγεία, για να κατέχει τη νευραλγική θέση του αναπληρωτή προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών.
Το ζητούμενο είναι ότι ένα ένα και σιγά σιγά τα λούμπεν παιδιά και τα αποπαίδια του Γιώργου Καρατζαφέρη, που πριν λίγα χρόνια είχαν βρει στέγη στο ΛΑΟΣ, απεκδυόμενα τον “λαϊκο-ορθόδοξο” μανδύα τους και αποβλέποντας “καρέκλες” μέσω της διείσδυσής τους σε κόμμα εξουσίας, όπως η ΝΔ, βολεύονται σε θέσεις καίριες όπως αυτή του Υπουργού Υγείας για τον Άδωνι Γεωργιάδη και πλέον για τον Μάκη Βορίδη, όπως αυτή του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων για τον Θάνο Βορίδη, όπως αυτή του εργαζόμενου στο υπουργείο Παιδείας (!) για τον “διανοούμενο” Γιώργο Ανατολάκη, όπως αυτή του πρόεδρου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την πάλαι ποτέ συμπαρουσιάστρια του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Τάνια Ιακωβίδου.
Έτσι λοιπόν τηλεβιβλιοπώλες που πουλάνε την πραμάτεια τους ωσάν τελάληδες σε λαϊκή αγορά, συμπαρουσιαστές εκπομπών που πουλούν βιβλία άρνησης του ολοκαυτώματος, τριτοκλασάτοι πανελίστες και παρουσιάστριες που ασχολούνταν με την Κλάρα την αγελάδα και πρώην ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να αρθρώσουν μία πρόταση χωρίς να κομπιάσουν, αποκτούν σιγά σιγά εξουσίες που ούτε οι ίδιοι δεν φαντάζονταν όταν περνούσαν το κατώφλι του ΛΑΟΣ.
Το ότι ο διορισμός του Δαραβίγκα ανακλήθηκε μέσα σε λίγες μέρες, λίγη σημασία έχει. Μπορεί να μην “έκατσε” αυτό, η σχέση όμως με τους ημετέρους δε σε βγάζει ποτέ χαμένο. Το πολύ πολύ να δηλώσει Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος και τότε μία αντίστοιχη θέση να είναι στο τσεπάκι του.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.