Δεν νομίζω πως υπάρχει έστω και ένας φίλαθλος στην Ελλάδα που να πιστεύει ότι η δική μας Super League, μπορεί να ανταγωνιστεί στο ελάχιστο σε οποιοδήποτε επίπεδο την Primera Division των Ισπανών. Αυτό για το οποίο ίσως ακόμα κάποιος μπορεί να αμφιβάλλει, είναι σχετικά με το αν η άλλοτε Α’ Εθνική (θέλουμε και ξενόφερτους όρους τρομάρα μας) του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι εφάμιλλης ή και κατώτερης αξίας από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως το πρωτάθλημα μας σε καμία των περιπτώσεων δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία της Ευρώπης, από την άλλη μεριά όμως, αυτό δεν συνεπάγεται πως μπορεί να συγκριθεί με τις Β’ ομάδες της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο Μαδρίτης. Κι όμως. Η αλήθεια είναι διαφορετική. Και βγήκε διά στόματος Μέλμπεργκ.

“Έκανα την καλύτερη επιλογή”, δήλωσε ο Σουηδός σχετικά με την μεταγραφή του στη Βιγιαρεάλ και αφού προ δύο μηνών δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση του Ολυμπιακού, ομάδας που είναι πρωταθλήτρια στη χώρα και παίζει στο Champions League, για την ανανέωση του συμβολαίου του. Αν υποθέσετε πως τα χρήματα ήταν αυτά που παρακίνησαν τον διεθνή αμυντικό να βάλει την τζίφρα του στη συμφωνία με το “κίτρινο υποβρύχιο”, τότε θα κάνετε ένα μεγάλο λάθος.

Ο Ολυμπιακός του έδειξε ξεκάθαρα ότι τον θέλει. Η πρόταση που του κατέθεσε ήταν ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανόμενων και των μπόνους). Με άλλα λόγια σχεδόν η τριπλάσια από αυτή της Βιγιαρεάλ!

Οι λόγοι λοιπόν της μετακίνησης του δεν ήταν οικονομικοί. Δεν ήταν ούτε οικογενειακοί, ήταν καθαρά αγωνιστικοί, κάτι που επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του παίκτη Άντερς Βάλστεν. “Ο Όλοφ είχε 7-8 σοβαρές προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες τις οποίες απέρριψε, είτε γιατί δεν τον κάλυπταν αγωνιστικά είτε για οικονομικούς λόγους”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ήταν ο μόνος που επέλεξε να “πέσει” κατηγορία; Η απάντηση είναι δυστυχώς όχι. Ο Παντελής Καφές και ο Γρηγόρης Μάκος αποτελούν δύο ακόμη χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο μεν δέχτηκε να τραβήξει το κουπί στη πιο δύσκολη χρονιά της Ρέιντζερς, που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί στην 3η κατηγορία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος. Ο δε, στη Μόναχο 1860 (Τσβαιτελίγκα) και κατά την αποχώρηση του δήλωσε πως κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο αυτού που πρόκειται να αγωνιστεί.

Τι εν τέλει συμβαίνει; Πρώτον οι ελληνικές ομάδες αδυνατούν να κρατήσουν τα δυνατά τους χαρτιά, όπως για παράδειγμα αυτό συνέβη και στην περίπτωση του Παναθηναϊκού που για λίγα χιλιάδες ευρώ έχασε τον Νίνη. Δεύτερον οι ίδιοι οι παίκτες ακόμα και αν έχουν κάποια καλή πρόταση στα χέρια τους το σκέφτονται δυο και τρεις φορές, επειδή το επίπεδο του πρωταθλήματος σε όλους τους τομείς είναι χαμηλό και φυσικά διόλου ελκυστικό. Σκεφτείτε το και αλλιώς. Μέσα από τον εαυτό σας.

Ο καθένας μας θέλει να εργάζεται σε ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Ο καθένας μας θέλει οι βλέψεις να είναι υψηλές και το κυριότερο να μπορεί να νιώθει πως εκτός από απαραίτητος για το σύνολο, μπορεί να γίνεται και καλύτερος. Να βάζει νέους στόχους, να έχει νέες προκλήσεις. Ο Μέλμπεργκ απλά βαρέθηκε. Δεν ήθελε άλλα κύπελλα, δεν ήθελε άλλα πρωταθλήματα, ούτε άλλο ξύλο στις κερκίδες. Του άρεσε φυσικά που γνώρισε κάτι διαφορετικό, που εισέπραξε μπόλικα χρήματα, αλλά πολλές φορές η χαρά του να αγωνίζεσαι για κάτι ανώτερο, ποδοπατά ακόμα και σήμερα την αιτία που ο αθλητισμός μπήκε σε μία τροχιά εξουδετέρωσης των αξιών του. Τα χρήματα ναι, μπαίνουν κάποιες φορές και σε δεύτερη μοίρα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//