Σε μία χώρα που τα σχολεία είναι λιγότερα από τις εκκλησίες και τα θρησκευτικά σημαντικότερα από την πληροφορική, μία ακόμη εκκλησία – αυτή τη φορά μέσα στη Βουλή- μάλλον θετικά, παρά αρνητικά θα αντιμετωπιζόταν.
Τη στιγμή δε, που η Ελλάδα αποτελεί μία από τις πέντε, μοναχά, Ευρωπαϊκές χώρες, της οποίας η επίσημη και επικρατούσα θρησκεία ορίζεται από το Σύνταγμα.
Ο υπουργός Υγείας, λοιπόν, Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει σε πρωινή εκπομπή: «Είμαστε μια ορθόδοξη χώρα. Δεν το βρίσκω τόσο τρομερό να τοποθετηθεί ένα εικονοστάσι στη Βουλή», υποστηρίζοντας την πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστα Γιοβανόπουλου. Ο δεύτερος, όντας πολύ υπομονετικός και αποφασισμένος, στέλνει για τρίτη φορά επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής με αίτημα τη δημιουργία ενός εικονοστασίου. Απάντηση μέχρι τώρα δεν έχει λάβει. Το γεγονός βέβαια ότι έπρεπε να συντάσσει επιστολές για πολύ σημαντικότερα προβλήματα λίγη σημασία έχει.
Πέρα από το οξύμωρο της υπόθεσης, ότι ο υπουργός Υγείας αντί να προασπίζει την εξέλιξη της επιστήμης, ενδιαφέρεται περισσότερο για τη θρησκεία, δηλώσεις τέτοιου τύπου μας γυρνάνε αρκετά χρόνια πίσω.
Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι μόνο Ορθόδοξοι, όπως ακριβώς δεν είναι και όλοι οι βουλευτές. Στο εικονοστάσι το κεράκι και την προσευχή θα μπορεί να την κάνει μόνο ο Ορθόδοξος, οι υπόλοιποι δεν πρέπει να έχουν και αυτοί το ίδιο δικαίωμα να λατρεύουν το Θεό τους;
Το γεγονός ότι η κάθε μειοψηφία έχει τα ίδια δικαιώματα με την πλειοψηφία, πρέπει για -πρώτη ίσως φορά- να μπει καλά στο μυαλό του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και του κάθε Άδωνι που την επομένη φορά θα βιαστεί να ικανοποιήσει μόνο τη θέληση των πολλών. Η πολυπολιτισμικότητα και η διαφορετικότητα, πρέπει για μία ακόμη φορά να του διαφεύγουν.
Μπορεί βέβαια οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή να είναι γεμάτοι εκκλησίες, γεγονός που δίνει σε όποιον θέλει την ευκαιρία να ανάψει ένα κεράκι κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού του διαλείμματος, μπορεί πολλοί βουλευτές όντας άθεοι, να μην πολύ-ενθουσιαστούν με τις εικόνες των Αγίων, μπορεί τέτοιες δαπάνες να κρίνονται τουλάχιστον αχρείαστες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η Βουλή δεν μπορεί να φιλοξενεί ένα χώρο λατρείας μίας συγκεκριμένης μόνο θρησκείας.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.