Έχουμε ξανά «πόλεμο». Για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε δηλαδή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα, ίσως δεν επιβάλλεται η χρήση εισαγωγικών. Όταν ο Μάκης Βορίδης και ο Άδωνις Γεωργιάδης, από του βήματος στο Κοινοβούλιο προλογίζουν και φωτογραφίζουν την υπόθεση Κατρούγκαλου, πριν αυτή γίνει πρωτοσέλιδο του.. άλλου ΒΗΜΑΤΟΣ, αυτού του ΔΟΛ, τότε ναι, ενδεχομένως η εχθροπραξία «χοντραίνει» τόσο που δεν την χωρούν ούτε τα πιο XL εισαγωγικά.
Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως ο Βορίδης αγόρευε εκείνη τη στιγμή περί του ασυμβίβαστου ή μη για βουλευτές που επαγγέλλονται δικηγόροι, να αναλαμβάνουν υποθέσεις που σχετίζονται με ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος. Εν ολίγοις, αυτά που εφάπτονται με το δημόσιο συμφέρον. Κανείς δεν ξεχνά, αν και οι προσπάθειες είναι επίμονες, πως ο Μάκης Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της Energa και της Hellas Power για απάτη εις βάρος του δημοσίου και υπεξαίρεση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Την ώρα λοιπόν που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης εξανέστη για το περιεχόμενο της ομιλίας Βορίδη, ο τελευταίος έσπευσε να τον συμβουλέψει «προσέξτε τώρα, προσέξτε κ. Φίλη». Από δίπλα, η υστερική τσιριχτή φωνή του Αδώνιδος να κραυγάζει «προσέξτε, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις» και ο ομοϊδεάτης του να του λέει «όχι ακόμα Άδωνι, μη ρε παιδί μου, κάτσε φρόνιμα, σιγά σιγά».
Άρα; Άρα ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης γνώριζαν για το θέμα που θα αναδείκνυε πρωτοσέλιδα το ΒΗΜΑ. Είτε συμμετείχε η Νέα Δημοκρατία είτε όχι στο «μαγείρεμα» του … σκανδάλου είτε όχι, οι βουλευτές της το ήξεραν. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προειδοποιούσαν και έκαναν πλακίτσα στη Βουλή απέναντι στους συναδέλφους τους του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη για άλλη μια φορά τίθεται απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ και του ΒΗΜΑΤΟΣ για την «ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς», την Ελλάδα που «άλλαξε σελίδα» και τα «πρώτα νομοσχέδια του ΣΥΡΙΖΑ», ήρθαμε πάλι στα συγκαλά μας. Ο «πόλεμος κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής», που αποτέλεσε σημαία προεκλογικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, άργησε. Ο ΔΟΛ έκανε το βήμα μπροστά στο μέτωπο και θυμήθηκε τις μέρες που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση, αναδεικνύοντας ως «σκάνδαλο» την υπόθεση του Γιώργου Κατρούγκαλου, σε ένα ρεπορτάζ με ελλείψεις, πονηρό πλασάρισμα στην πρώτη σελίδα και χοντράδες, όπως ότι ο Κατρούγκαλος εξελέγη βουλευτής, ενώ δεν έθεσε καν υποψηφιότητα αφού ήδη από τον Μάιο του 2014 ήταν ευρωβουλευτής, θέση από την οποία παραιτήθηκε , ώστε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης!
Αν δεν θέλει να χάσει κάθε αξιοπιστία ο ΣΥΡΙΖΑ για όσα εξήγγειλε προεκλογικά, πρέπει να φέρει νομοσχέδιο που θα θίγει τα ζητήματα των συχνοτήτων, των θαλασσοδανείων και του ρόλου που παίζουν τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ στην πολιτική σκηνή, με δημόσια έργα και μπίζνες (λέγε με Σκουριές), όχι σήμερα, αλλά χθες. Πιθανότατα αυτό είναι που συμβαίνει αυτές τις μέρες στο Μαξίμου, δηλαδή η συγγραφή του νομοσχεδίου αυτού, και ο κ. Ψυχάρης μάλλον δεν θα ήθελε να δει το όνομα του ΔΟΛ να εμπλέκεται μέσα στις γραμμές και τις παραγράφους του. Είναι όμως αίτημα μαζικό και μια αριστερή ριζοσπαστική κυβέρνηση επιβάλλεται να είναι ο φορέας υλοποίησης του. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Συνεντεύξεις όπως αυτές του Τσίπρα στο ΕΘΝΟΣ την προηγούμενη βδομάδα μάλλον μπερδεύουν και ρίχνουν νερό στο μύλο των δύσπιστων και των απαισιόδοξων σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τα συμφέροντα που δυναστεύουν τον τόπο. Καλό είναι άλλωστε να θυμόμαστε πως ούτε ο Τσίπρας ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πρώτοι που υποσχέθηκαν να τα βάλουν με τη διαπλοκή. Τόσο όμως σε αυτή, όσο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, η ριζοσπαστικότητα δεν πρέπει να εξαντλείται στην συνθηματολογία.
Έχουν περάσει ήδη δυο μήνες πρωτοφανούς νομοθετικής ξηρασίας, ειδικά για μια κυβέρνηση αριστερή που ευαγγελίζεται τον «άλλο τρόπο διακυβέρνησης». Τις δυσκολίες να νομοθετήσει και να κυβερνήσει απερίσπαστη τις καταμαρτυρούν όλοι, καιρός είναι όμως να πιάσει δουλειά. Η διαπλοκή έχει πολλά πρόσωπα να εμφανίσει, ένα όμως είναι το πραγματικό. Κι αυτό δεν είναι το πρωτοσέλιδο του ΒΗΜΑΤΟΣ με τους ύμνους στην κυβέρνηση της Αριστεράς και την ιστορική της ευκαιρία.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.