Η πολύ-αναμενόμενη και πολύ-βραβευμένη ταινία «Μπλε, το πιο ζεστό χρώμα” ( Η ζωή της Αντέλ) θα  ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους ολόκληρης της χώρας σε μία μόλις μέρα (31/10). Μετά τον θρίαμβο της στο Φεστιβάλ των Καννών, οι κριτικοί δεν σταμάτησαν ούτε μία μέρα να ασχολούνται με την αφοπλιστική ιστορία αγάπης των δύο έφηβων κοριτσιών. Μία ιστορία που τiς οδήγησε να ανακαλύψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και την σεξουαλική τους ταυτότητα.

 

Το 3pointmagazine.gr θυμάται τρεις ταινίες που διηγούνται τον θυελλώδη έρωτα μεταξύ δύο γυναικών.

Gia (1998)

H βιογραφική ταινία του αυτοκαταστροφικού μοντέλου Gia με πρωταγωνίστρια την Angelina Jolie σε σκηνοθεσία και σενάριο του Michael Cristofer.

Η ομορφιά της θα την οδηγήσει με γοργούς ρυθμούς στην κορυφή του απαιτητικού χώρου του modelling, απ’ όπου θα πέσει ανώμαλα μετά το θάνατο του ατζέντη της. Τα σκληρά ναρκωτικά και η κατάθλιψη δεν θα την αφήσουν ούτε μία στιγμή να ξεφύγει από τον καινούριο, πολύ «κακό» εαυτό της.

 

 

Eρωτεύεται παράφορα τη φωτογράφο της Linda, μία σχέση όμως που δεν θα καταφέρει να συναγωνιστεί τον εθισμό της Gia στις ναρκωτικές ουσίες. Όταν επιτέλους καταφέρνει να μείνει καθαρή, ο γυρισμός είναι ανέφικτος. Έχει ήδη μολυνθεί από μία βελόνα και ο ιός του AIDS θα της στερήσει τη ζωή μόλις στα 26 της χρόνια.

Η ερμηνεία της Jolie θεωρείται κάτι παραπάνω από εξαιρετική τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Μία ερμηνεία, που θα εμπλουτίσει τη συλλογή της με αρκετά παραπάνω βραβεία.

Mulholland Drive (2001)

Την εποχή που το Mulholland Drive προβαλλόταν στις μεγάλες αίθουσες, μάλλον το κοινό ήταν περισσότερο απορημένο παρά ικανοποιημένο από το –για πολλούς- αριστούργημα του David Lynch.

Σουρεαλιστικές σκηνές και φαινομενικά άσχετες ιστορίες μπλέκονται στο σενάριο του ψυχολογικού θρίλερ Mulholland Drive, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευφυές στα μάτια των κριτικών, οι οποίοι δεν διστάζουν να ανταμείψουν τον Lynch με κάμποσα βραβεία.

 

 

Το σενάριο θέλει τις δύο πρωταγωνίστριες να συναντιούνται μετά από το ατύχημα της πρώτης (Laura Harring) στο σπίτι της θείας της δεύτερης (Naomi Watts), μίας φιλόδοξης ηθοποιού με όνειρο να κατακτήσει το Hollywood. Η αμοιβαία έλξη τους, που ξεπερνάει κατά πολύ αυτή της φιλίας, δεν θα αργήσει να εκδηλωθεί. Αλλά από την άλλη, όλα μπορεί να είναι και ένα καλοσχηματισμένο όνειρο.

Saving Face (2004)

To σενάριο μπορεί να μην βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αλλά σίγουρα περιέχει κάποιες δόσεις αλήθειας καθώς η  Alice Wu (σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας) εμπνεύστηκε από τις προσωπικές της «coming out» εμπειρίες.

 

 

 

 

Η ιστορία επικεντρώνεται σε τρεις γυναίκες, στην  Wilhelmina μία νεαρή χειρουργό, στην ανύπαντρη εγκυμονούσα μητέρα της και στη Vivian, η οποία θα εξελιχθεί στον «μεγάλο» έρωτα της πρώτης.

Και οι τρεις γυναίκες, για διαφορετικούς λόγους η καμία, δεν είναι πλήρως αποδεχτές από τη συντηρητική κοινωνία της Κίνας. Η νεαρή Wilhemina προσπαθεί να αποδεχτεί τον εαυτό της και τον απροσδόκητο έρωτα της για τη Vivian, ενώ η μητέρα της επιδιώκει να συμβιβαστεί με τα «θέλω» του περίγυρου.

 

2344-1

 Το τέλος της ταινία σε καμία περίπτωση δεν θα ξεχώριζε για την πρωτοτυπία του, άλλα είναι ό,τι πρέπει για μία ρομαντική κομεντί : «o έρωτας στο τέλος νικάει και ξεπερνάει τις προκαταλήψεις και το κοινωνικό κατεστημένο».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//