Μπορεί το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο να είναι από τα διασημότερα μουσεία του κόσμου και να έχουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, χάρη στα σπουδαία έργα τέχνης και τα ιστορικά αντικείμενα που έχουν στις εκθέσεις τους, αλλά υπάρχουν και εκείνα τα μουσεία που όταν τα ακούς, δεν πιστεύεις ότι όντως υπάρχουν.

Εμείς διαλέξαμε πέντε από τα πιο περίεργα μουσεία που υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν ποτέ βρεθείτε στις παρακάτω πόλεις, ίσως σας φανεί ενδιαφέρον να επισκεφθείτε κάποια από τα πιο περίεργα μουσεία του κόσμου.

Μουσείο Κακής Τέχνης, Μασαχουσέτη-Η.Π.Α.

Το συγκεκριμένο μουσείο φιλοξενεί τέχνη σύμφωνα με το δόγμα “too bad to be ignored”, δηλαδή τόσο άσχημη, ώστε να μην μπορεί να αγνοηθεί. Το μουσείο δημιουργήθηκε το 1994 από τον παλαιοπώλη Scott Wilson, ο οποίος βρήκε στα σκουπίδια τον πίνακα “Lucy in the Field with Flowers” που έμελλε να γίνει η έμπνευση για τη δημιουργία του μουσείου και αποτελεί πλέον το σήμα κατατεθέν του. Έτσι, το Μουσείο Κακής Τέχνης είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στη συλλογή, διατήρηση και έκθεση της άσχημης τέχνης σε οποιαδήποτε μορφή της.

museum2

www.museumofbadart.org

Μουσείο Παρασίτων, Μεγκούρο-Ιαπωνία

Στον θαυμαστό κόσμο της βιολογίας, υπάρχουν κάποιοι οργανισμοί που ζουν μόνο μέσα από άλλους οργανισμούς, τα λεγόμενα παράσιτα. Το Μουσείο Παρασίτων του Μεγκούρο είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που είναι αφιερωμένο στα παράσιτα. Στο συγκεκριμένο μουσείο φιλοξενούνται πάνω από 300 διαφορετικά δείγματα παρασίτων που υπάρχουν στον πλανήτη και ο επισκέπτης μπορεί να δει τον κύκλο ζωής τους.

museum3

http://www.kiseichu.org/Pages/english.aspx

Μουσείο Αλατιέρας & Πιπεριέρας, Τενεσί-Η.Π.Α.

Πάνω από 20.000 σετ αλατιέρας και πιπεριέρας, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από το 1500, εκτίθενται σε αυτό το αλλόκοτο μουσείο. Ο Andrea, ιδιοκτήτης του Μουσείου, είναι αρχαιολόγος, ο οποίος γοητευμένος από την ιστορία που υπάρχει πίσω από αυτά τα αντικείμενα, αποφάσισε μερικά χρόνια πριν να παρουσιάσει δημόσια την απίθανη συλλογή του. Έτσι, δημιούργησε το εν λόγω μουσείο και θέλησε να δείξει την ποικιλία και τη δημιουργικότητα που μπορούμε να συναντήσουμε στην κατασκευή τους.

museum4

http://thesaltandpeppershakermuseum.com/
Interesting/WhyaMuseum.aspx

Μουσείο Φαλλού, Ρέυκιαβικ-Ισλανδία

Το 1997 ιδρύθηκε στην Ισλανδία το Μουσείο Φαλλού από έναν συνταξιούχο δάσκαλο, τον Sigurður Hjartarson. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι το μοναδικό μουσείο στον κόσμο που διαθέτει συλλογή από φαλλικά δείγματα απ’ όλα τα είδη θηλαστικών που υπάρχουν σε μία χώρα. Ο επισκέπτης μπορεί να δει περισσότερα από 280 εκθέματα από 93 διαφορετικά είδη ζώων συμπεριλαμβανομένου και ανθρωπίνου γεννητικού οργάνου. (άουτς!)

museum5

http://www.phallus.is/

Μουσείο Διαλυμένων Σχέσεων, Ζάγκρεμπ-Κροατία

Η πρωτότυπη ιδέα για τη δημιουργία αυτού του μουσείου ανήκει στους Olinka Vištica και Dražen Grubišić, που μετά το χωρισμό τους σκέφτηκαν τι θα έκαναν με τα αντικείμενα που τους θύμιζαν τη σχέση τους. Με αυτό το σκεπτικό, δημιούργησαν αυτό το μουσείο, με σκοπό ο καθένας να μπορεί να δώσει όποιο αντικείμενο του θυμίζει μία παλιά του σχέση και με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει τη συναισθηματική κατάρρευση μετά τον χωρισμό. Στη συλλογή του μουσείου υπάρχουν αντικείμενα όπως οδοντόβουρτσες, εσώρουχα, ρούχα,  ακόμη και νυφικά (!) και η δωρεά τους αποτελεί μια εναλλακτική μέθοδο ανακούφισης και συναισθηματικής «ανάρρωσης» από έναν δύσκολο χωρισμό.

museum

 http://brokenships.com/en

Διαβάστε για ένα ακόμη περίεργο διαδικτυακό μουσείο…περίεργης τέχνης εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε όμως σε δύο πόλεις, σε πολύ μικρή ηλικία στη Λαμία-και τα καλοκαίρια στο χωριό-και ύστερα μόνιμος κάτοικος Αθήνας. Όταν τέλειωσε το σχολείο και δήλωνε τη σχολή Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, έβλεπε όπως τα περισσότερα παιδιά πιο ρομαντικά την ιδέα της δημοσιογραφίας. Αργότερα, δουλεύοντας, συνειδητοποίησε ότι η δουλειά είναι πάντα δουλειά και για ένα τόνο διαφέρει από τη δουλεία. Πέρασε από διάφορα διαδικτυακά μέσα μέχρι να καταλήξει να την κερδίσει η διεθνής επικαιρότητα και το ραδιόφωνο. Στην ομάδα του 3point όμως και την αυτοδιαχείριση βρήκε αυτό που έλειπε από την δημοσιογραφική της καθημερινότητα, το πάθος για κάτι συλλογικό, γράφοντας ελεύθερα χωρίς αφεντικά πάνω από το κεφάλι της για όσα αλλού δεν θα μπορούσε να εκφράσει.

Related Posts

//