Οι ψίθυροι στο Hollywood ότι η ελληνο-αμερικανίδα ηθοποιός Jennifer Aniston είναι ικανή για να πρωταγωνιστεί μόνο σε “ελαφριές” ρομαντικές κομεντί έσβησαν μία για τα καλά, μετά την καταπληκτική ερμηνεία της στην ταινία “Cake”.

Η ηθοποιός, αν και πολλές φορές έχει δεχτεί αρνητικά σχόλια σχετικά με το “περιορισμένο” υποκριτικό της ταλέντο, πάντα καταφέρνει να τα διαψεύσει και να αποδείξει ότι είναι πολλά παραπάνω από ένα γλυκανάλατο κορίτσι, πρωταγωνίστρια μίας κομεντί.

cake_poster_a_p

Ο ρόλος της Κλερ Σίμονς στην ταινία “Cake”, μίας γυναίκας κυνικής, γεμάτης ουλές και σίδερα στο σώμα της, της χάρισε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας της αλλά και μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία.

Η επιλογή της για αυτή την ταινία άλλωστε δεν ήταν τυχαία : “Της έστειλα ένα παθιασμένο γράμμα στο οποίο εξηγούσα γιατί ο ρόλος ήταν τέλειος γι’ αυτήν. Το συζητήσαμε λίγο καιρό μετά, της εξήγησα το όραμά μου για την ταινία και τον χαρακτήρα. Όταν είπε το ναι, ανατρίχιασα. Η Τζεν πρόθυμα μπήκε στην διαδικασία αυτή της απογύμνωσης.” είναι τα λόγια του σκηνοθέτη της ταινίας, Ντάνιελ Μπαρνζ, κάνοντας όλους να καταλάβουν πόσο πολύ την ήθελε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Με το εξαιρετικό “Cake” να παίζεται ακόμη στις μεγάλες οθόνες, το 3pointmagazine.gr θυμάται κάποιους ρόλους της ηθοποιούς που αποδεικνύουν ότι η Jennifer Aniston είναι πολλά παραπάνω από τη Ρειτσελ Γκριν.

Οffice Space(1999)
Η σατιρική κωμωδία του Mike Judge, με το μότο “Η δουλειά είναι απαίσια” (Work sucks) έκανε όσους είχαν μία καταπιεστική και βαρετή δουλεία να ταυτιστούν και να γελάσουν μέσα από την καρδιά τους με τους τρεις πρωταγωνιστές της αλλά και να θέλουν να εκδικηθούν τα άδικα αφεντικά τους.

Η Jennifer Aniston ως Joanna είναι μία κακοπληρωμένη σερβιτόρα που δουλεύει ασταμάτητα σε μία τεράστια αλυσίδα εστιατορίων και μισεί το αφεντικό της και τις παράλογες απαιτήσεις του (μία από αυτές είναι οι τιράντες της στολής της να ειναι διακοσμημένες με τουλάχιστον 15 κουμπιά).

aniston

Η Aniston με αυτό της το ρόλο κατάφερε να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει τέλεια σε ένα ρόλο σατιρικό με πανέξυπνες και πολύ εύστοχες ατάκες, ενώ η απλότητα, η ειλικρίνεια, η ευθύτητα και ο ρεαλισμός που απόδωσε το ρόλο έκανες όλες τις δυστυχισμένες σερβιτόρε να ταυτιστούν μαζί της.

Το “Οffice Space” είναι πάντα επίκαιρο και παρ’ όλο τα μικρά εισπρακτικά του έσοδα έχει κατακτήσει μία θέση στο πάνθεον των cult, σατιρικών ταινιών.

The Good Girl (2002)

Τα “φιλαράκια” τότε βρίσκονταν ακόμη στον αέρα της αμερικάνικης τηλεόρασης και όλοι οι πρωταγωνιστές τους ήταν πλέον πλούσιοι και γνωστοί σε όλη την υφήλιο.

Η Jennifer Aniston όμως, μετά από κάμποσους γλυκανάλατους ρόλους, αναγκάζει τους κριτικούς να την αποθεώσουν. Με την ερμηνεία της στο “The Good Girl”, καταφέρνει να αποδείξει ότι οι ηθοποιοί δεν πρέπει να σημαδεύονται μοναχά από έναν πολύ επιτυχημένο τους ρόλο σε κάποιο σίριαλ.

The-Good-Girl-jennifer-aniston-19699538-1440-900

Η Justine είναι μία γυναίκα κολλημένη σε έναν γάμο που μισεί, μέχρι να μπλεχτεί σε μία κρυφή ερωτική σχέση με έναν υπάλληλο του μαγαζιού όπου δουλεύει. Η Justine είναι μοναχική, μελαγχολική, ένα κορίτσι παγιδευμένο από τον σφικτό κλοιό ενός αποτυχημένου γάμου. Δεν δισταζει όμως να καταρρίψει την ταμπέλα του “καλού κοριτσιού” που τις αποδίδουν όλοι, για να ανακτήσει τη χαμένη της ευτυχία.

Οι κριτικοί είχαν αποθεωσει την καλοδουλεμένη και πολύ συγκινητική ερμηνεία της Jeniffer Aniston, ενώ η ταινία είχε προταθεί για αρκετά βραβεία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//