Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης που εξελίχθηκε σε διαπραγματευτικό μαραθώνιο πέντε ημερών.

Από την Παρασκευή μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης οι 27 ηγέτες της ΕΕ βρίσκονταν στις Βρυξέλλες για να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις. Ο πολυμήχανος Έλληνας Πρωθυπουργός, όμως, εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία της «πενταήμερης» για να κάνει άλλες δραστηριότητες που δεν προλαβαίνει στην καθημερινότητά του.

Άφησε λοιπόν τους υπόλοιπους ηγέτες να αποφασίσουν για το Ταμείο Ανάκαμψης και αυτός κλείστηκε στο γραφείο του και έβλεπε σειρές στο Netflix.

Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιμήθηκε ελάχιστα (για να φαίνεται ξενυχτισμένος, όπως οι άλλοι) αλλά τελείωσε τρεις σειρές, αφήνοντας πίσω του τον Πρωθυπουργό της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα, τον Λετονό Πρωθυπουργό, Κριστιάνις Κάρινς και τον Λιθουανό, Σαούλιους Σκβερνέλις, που τον ανταγωνίστηκαν.

Καθώς κανείς δεν τους κάλεσε στις επιμέρους συνομιλίες για το Ταμείο Ανάκαμψης, οι ηγέτες των παραπάνω χωρών έδωσαν το παρών μόνο όπου ήταν υποχρεωτικό (πχ επίσημα δείπνα, φωτογραφίσεις) και τις υπόλοιπες ώρες είδαν σειρές και μίλησαν για μπάσκετ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως σημειώνουν πηγές από τις Βρυξέλλες, ήταν, όμως, αυτός με τις καλύτερες επιδόσεις. Είδε τις περισσότερες σειρές, ενώ όπως έγινε γνωστό στο πανελλήνιο από έγκυρα ενημερωτικά sites, πήρε και άριστα για τον τρόπο με τον οποίο φορούσε τη μάσκα κατά την είσοδό του στη Σύνοδο.

Να σημειωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε και την ποιότητά του επιλέγοντας να δει το The Witcher και να τελειώσει επιτέλους το Casa de Papel και το The Crown. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως είδε και το «Too Hot To Handle», αλλά δεν μετράει στο επίσημο σκορ.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού αναφέρουν πως ήταν κατάκοπος μετά το τέλος της Συνόδου, αλλά περήφανος που εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα. Είναι σημαντικό δε να υπογραμμίσουμε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επηρεάστηκε καθόλου από τις νεομαρξιστικές ιδέες που πλασάρει το Netflix μέσα από τις σειρές που προβάλει.

Παραμένει νεοφιλελεύθερος και ωραίος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν άνθρωποι του περιβάλλοντός του.

Σαλαμάνδρα και στο Facebook

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια