Πριν από ακριβώς είκοσι χρόνια μία από τις δημοφιλέστερες κωμικές σειρές κάνει το ντεμπούτο της στην αμερικάνικη τηλεόραση. Τα Φιλαράκια θα μείνουν στον αέρα για δέκα χρόνια και θα αγαπηθούν όσες λίγες σειρές.
Τότε, οι πρωταγωνιστές της ήταν έξι -σχεδόν- άγνωστοι ηθοποιοί. Σήμερα όλοι τους είναι αστέρες του Hollywood. Ποιος ήταν όμως ο πρώτος τηλεοπτικός ρόλος του “Ρος”, του “Τσάντλερ”, της “Μόνικα”, της “Ρέιτσελ”, της “Φοίβη” και του “Τζόι”; To 3pointmagazine.gr γυρνάει το χρόνο σχεδόν τριάντα χρόνια πίσω και ανακαλύπτει πότε η παρέα των έξι πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση.
Lisa Kudrow
Στις 23 Νοεμβρίου του 1989 και σε ηλικία 26 ετών η Lisa Kudrow πραγματοποιεί το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην κωμική σειρά «Cheers» ως Emily. H Emily ήταν ανερχόμενη ηθοποιός και στο επεισόδιο που το αμερικανικό κοινό πρωτογνώρισε την Lisa Kudrow, «Two Girls for Every Boyd», την παρακολουθούμε να προσπαθεί να “γοητεύσει” τον συμπρωταγωνιστή της και πρωταγωνιστή της σειράς Sam, o οποίος δεν μπορεί να αποδώσει υποκριτικά στην μεταξύ τους ερωτική σκηνή.
Ο ρόλος της διήρκεσε μοναχά ένα επεισόδιο και έρχεται λίγους μήνες μετά από το πρώτο της κινηματογραφικό ντεμπούτο. Κανένας από τους δύο ρόλους δεν φαίνεται να έπεισε κοινό και κριτικούς.
Jennifer Aniston
Η ελληνο-αμερικανίδα ηθοποιός φαίνεται να είναι από τους πιο τυχερούς της παρέας καθώς πραγματοποιεί το ντεμπούτο της έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Molloy». H Molloy είναι μία 11χρονη έφηβη, που μόλις χάσει την μητέρα της αναγκάζεται να μετακομίσει στο Los Angeles με τον πατέρα της και την καινούρια του οικογένεια.
Η Jennifer Aniston εμφανίζεται στο ρόλο της εγωκεντρικής θετής αδερφής της Molloy. Η σειρά κάνει πρεμιέρα τον Ιούλιο του 1990 και η κακή της τηλεθέαση θα της επιτρέψει να μείνει στον αέρα για ένα μόνο μήνα. Μάλιστα τα τρία επόμενα σίριαλ που συμμετείχε η Jennifer Aniston, είχαν πάνω κάτω την ίδια -αποτυχημένη- κατάληξη με το Molloy.
Courteney Cox
Στην ηλικία των 20 ετών η Courteney Cox καταφέρνει να κερδίσει έναν μικρό ρόλο στο 1.500ο επεισόδιο της -δεύτερης μεγαλύτερης σε διάρκεια- αμερικανικής σαπουνόπερας «As the World Turns».
Το ντεμπούτο της μπορεί να υπήρξε σε μία σειρά με τεράστιο κοινό και τηλεθέαση αλλά το ταλέντο της χάθηκε μέσα στο μικρό της ρόλο και στους τόσους άλλους ηθοποιούς. Έπειτα από περίπου δέκα μικρούς και μεγάλους ρόλους σε άλλα σίριαλ, το 1994 θα βρει επιτέλους τον ένα που θα την κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο, αυτόν της Μοnika.
Matt Le Βlanc
Ένας ακόμα από τους πρωταγωνιστές της παρέας που μπορεί μεν να ξεκίνησε την καριέρα του έχοντας κύριο ρόλο σε κάποιο σίριαλ, το σίριαλ όμως αυτό δεν άντεξε για πολύ στον τηλεοπτικό αέρα.
Το 1988, λοιπόν, και σε ηλικία 21 ετών βλέπουμε τον Matt Le Blanc στο ρόλο του μαθητή «Chuck Bender» στο τηλεοπτικό δράμα «TV 101». Δεκατρία επεισόδια μετά την πρεμιέρα του σίριαλ, το κανάλι CBS αποφασίζει να ακυρώσει την παραγωγή του λόγω χαμηλής τηλεθέασης αλλά και λόγω του σκανδάλου που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υποτιθέμενη έκτρωση μίας μαθήτριας.
David Schwimmer
Η πρώτη φορά που εμφανίζεται στην τηλεόραση είναι το 1982, όπου και υποδύθηκε έναν ασθενή στην αστυνομική σειρά «Police Squad». Ο ρόλος του είναι τόσο μικρός που το όνομά του δεν εμφανίζεται πουθενά.
Σχεδόν 10 χρόνια μετά και στην ηλικία των 26, εμφανίζεται για πέντε επεισόδια στην πολύ επιτυχημένη και πολύ βραβευμένη σειρά «Τhe Wonder Years», η οποία ακολουθεί τη ζωή ενός καθημερινού δωδεκάχρονου αγοριού στην Αμερική μέχρι την ενηλικίωση. Στο ρόλο του Michael, o David Schwimmer, υποδύεται το σύντομο και τρελό έρωτα της αδερφής του πρωταγωνιστή.
Matthew Perry
O Matthew Perry πήρε το τηλεοπτικό «χρίσμα» στην ηλικία των 10 ετών όταν και υποδύθηκε τον «Arthur» στην αστυνομική σειρά «240-Robert».
Τον επόμενο του μικρό ρόλο θα τον κερδίσει τέσσερα χρόνια μετά και μέχρι να πρωταγωνιστήσει στα “Φιλαράκια” δεν θα σταματήσει να εμφανίζεται σε σίριαλ και ταινίες.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.