Μάταια πιστεύαμε ότι η θεσμική αυθαιρεσία εξαντλήθηκε στις προσαγωγές ανηλίκων από κινηματογραφικές αίθουσες επειδή έβλεπαν το «Τζόκερ». Τέσσερα άτομα προσήχθησαν, την περασμένη Κυριακή, στη ΓΑΔΑ, επειδή έκαναν άσκηση διαλογισμού στο πάρκο Ελευθερίας!

Οι Δέσποινα ΚαραπάνουΕφη ΓκανάΓιώργος Τζόκας και Χρήστος Ευθυμίου καταγγέλλουν στην «Εφ.Συν.» και τη Γιώτα Τέσση ότι, τη μέρα που στην Αθήνα διεξαγόταν ο 37ος Μαραθώνιος, άτομα της Ασφάλειας όχι μόνο εμπόδισαν τη διεξαγωγή της ομαδικής άσκησης τσιγκόνγκ Φάλουν Γκονγκ που γίνεται στο πάρκο Ελευθερίας (δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής) κάθε Κυριακή, αλλά τους προσήγαγαν χωρίς να τους ζητήσουν τα στοιχεία τους και με μόνη εξήγηση «αυτές τις εντολές έχουμε, ακολουθήστε μας στη ΓΑΔΑ».

Τελικά, τις ταυτότητές τους τις έδειξαν στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου παρέμειναν χωρίς κανέναν λόγο για δύο ώρες και ύστερα απλώς τους ανακοινώθηκε ότι μπορούν να αποχωρήσουν. «Τη συγκεκριμένη άσκηση την κάνουμε εδώ και 15 χρόνια στο ίδιο σημείο. Ουδέποτε έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Είπαμε στις αρχές να ακυρώσουμε την άσκηση προκειμένου να μην προσαχθούμε, αλλά η απάντησή τους ήταν: Οι εντολές που έχουμε είναι για προσαγωγή», λέει στην «Εφ.Συν.» η Δέσποινα Καραπάνου, ενώ ο Γιώργος Τζόκας συμπληρώνει ότι «ένας αστυνομικός, που έβλεπε ότι όλο αυτό ήταν παράλογο, επικοινώνησε με ανώτερό του για να αποφευχθεί η προσαγωγή, αλλά οι προσπάθειές του δεν τελεσφόρησαν». Για την Εφη Γκανά αυτό που συνέβη ήταν «ανόητο και ανούσιο από τη στιγμή που κατά την παραμονή μας στη ΓΑΔΑ δεν μας ρώτησαν ούτε τι είναι αυτό που κάνουμε, προφανώς υπήρξε παρέμβαση από την κινεζική πρεσβεία».

Αλλά τι είναι το Φάλουν Γκονγκ και γιατί οι καταγγέλλοντες εκτιμούν ότι η προσαγωγή τους συνδέεται με την άφιξη στην Ελλάδα του Κινέζου πρόεδρου, Σι Τζινπίνγκ, και με το γεγονός ότι την ίδια μέρα συμμετείχαν στον Μαραθώνιο πολλοί Κινέζοι που θα περνούσαν μπροστά από το πάρκο Ελευθερίας;

Οπως εξηγούν, «το Φάλουν Γκονγκ (ή Φάλουν Ντάφα) είναι μια αρχαία άσκηση καλλιέργειας του νου και του σώματος που βασίζεται στις αρχές Αλήθεια, Καλοσύνη και Ανεκτικότητα. Τα τελευταία είκοσι χρόνια διώκεται στην Κίνα: η άσκηση δέχεται συκοφαντικά δημοσιεύματα, ενώ οι ασκούμενοι αντιμετωπίζουν συλλήψεις, βασανιστήρια, ακόμα και δολοφονίες με αφαίρεση ζωτικών οργάνων, που σύμφωνα με έρευνες χρησιμοποιούνται για μεταμοσχεύσεις στα νοσοκομεία της Κίνας».

«Η κινεζική κυβέρνηση ελέγχει απόλυτα τα ΜΜΕ της χώρας και τη ροή πληροφοριών. Το διαδίκτυο είναι επίσης ελεγχόμενο και λογοκριμένο. Οι Κινέζοι πολίτες έχουν πρόσβαση μόνο σε ό,τι προβάλλει η κυβέρνηση και την ίδια στιγμή οι άνθρωποι στο εξωτερικό δεν έχουν καθόλου πρόσβαση», σημειώνουν οι καταγγέλλοντες και υποστηρίζουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που δραστηριότητες των Ελλήνων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ ακυρώνονται έπειτα από παρέμβαση της κινεζικής πρεσβείας, ούτε είναι η πρώτη φορά που προσάγονται ασκούμενοι. Στη Σερβία, ασκούμενοι από όλη την Ευρώπη που είχαν συγκεντρωθεί όταν επισκέφτηκε τη χώρα ο Κινέζος πρόεδρος, οδηγήθηκαν στο κρατητήριο, όπου και παρέμειναν επί δύο ημέρες».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//