Γράφει η Αντιγόνη Μιχοπούλου (Documento)
Τα παιδιά που ζητούσαν καλύτερες υγειονομικές συνθήκες μέσα στις τάξεις τους και κατακρίθηκαν όσο κανείς για τα δίκαια αιτήματα τους συνεχίζουν να κάνουν μαθήματα ανθρωπιάς στους επικριτές τους.
Το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού ζήτησε την άδεια από την διευθύντρια του ωστε να εντοπίσει πόσοι συμμαθητές τους δεν μπορούν να έχουν για οικονομικούς λόγους τεχνικό εξοπλισμό ωστε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους .
Οι μαθητές του 15μελούς μιλώντας με τους συμμαθητές τους διαπίστωσαν οτι 16 παιδιά δεν έχουν κανένα τρόπο για να κάνουν τηλεκπαιδευση “σίγουρα κυρία είναι περισσότερα παιδιά γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας που οτι δεν έχουν” είπαν στη διευθύντρια του σχολείου τους μετά την έρευνά τους.
Τα μέλη του 15μελούς προχώρησαν σε αυτή την έρευνα γιατί έχουν σκοπό να δώσουν τα χρήματα που έχουν μαζέψει από τις δράσεις τους για να προμηθευτούν οι συμμαθητές τους τάμπλετ.
“Πέρυσι το προηγούμενο 15μελές ειχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα λάπτοπ στο σχολείο” λέει η διευθύντρια του σχολείου κ. Αγγελική Ιγγλέση.
Όπως εξηγεί η ίδια στο documentonews.gr «έχουμε περίπου 30 παιδια που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους. Επτά ώρες σε ένα κινητο».
Την ίδια ώρα η υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή στις 5-11 δηλαδή λίγα 24ώρα πριν την έναρξη της τηλεκπαιδευσης σε Γυμνάσια και Λύκεια μιλά για 80.000 συσκευές που έχουν δρομολογηθεί να δοθούν σε οικογενειες που δεν έχουν ενω πληροφορίες από το υπουργείο λένε οτι μέρος από αυτές είναι από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Η απορία όλων τόσο των εκπαιδευτικών και των γονιών οσο και των μαθητών είναι πότε θα δοθούν; Τα μαθήματα έχουν ξεκινήσει και πολλά παιδιά δεν έχουν τρόπο να κάνουν τα μαθήματα τους ενώ υπήρχε χρόνος για προετοιμασία από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας.
Αξίζει να σημειωθεί οτι σε μελέτη του Κέντρου Μελετών και τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ αναφέρεται οτι “στην Ελλάδα το 31,8% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας και το ¼ των νοικοκυριών περίπου δεν έχει πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα.
Να σημειωθεί πέρυσι είχαν πάει κάποιες ελάχιστες συσκευές στις σχολικές δομές της χώρας Ενδεικτικά σε σχολείο του Κορυδαλλού πήγαν 5 ταμπλετ ενω υπήρχε ανάγκη για τεχνικό εξοπλισμό για 30 παιδιά. Σε λύκειο της Αργυρούπολης πήγαν 3 λαπτοτ.Σε σχολείο του Βύρωνα πήγαν 6 λαπτοπ ενω είχαν γίνει αιτήματα για 50 ενω σε Λύκειου του Αγίου Δημητρίου με 400 μαθητες πολλοι εκ των οποίων δεν έχουν τεχνικό εξοπλισμό πήγαν 5 τάμπλετ .Οπως αναφέρουν διευθυντές των σχολείων αλλά και εκπαιδευτικοί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολύ σοβαρά και έπρεπε να έχουν ήδη λυθεί πριν καν ξεκινήσει η τηλεεκπαίδευση.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.