Αν οι ταινίες με υπερήρωες σας φαίνονται όλες ίδιες, προβλέψιμες, υπερβολικές και γεμάτες κινηματογραφικά κλισέ, τότε κλείστε γρήγορα εισιτήρια για το “Deadpool” και ετοιμαστείτε να δείτε όλα αυτά… και χειρότερα!
Ναι, σωστά καταλάβατε! Το “Deadpool” είναι η απόλυτη κωμωδία/παρωδία ταινιών της Marvel, που δημιουργήθηκε από τη Marvel και που δε σταματά ούτε μια στιγμή να αυτοσαρκάζεται!
Ο Ryan Reynolds, στο σημαντικότερο ρόλο της καριέρας του, ενσαρκώνει τον πρώην πράκτορα των Ειδικών Δυνάμεων και νυν μισθοφόρο Wade Wilson, ο οποίος προκειμένου να γλιτώσει από καρκίνο τελικού σταδίου, δέχεται να συμμετάσχει σε μία παράνομη πειραματική μέθοδο θεραπείας.
Μέσω της γενετικής μετάλλαξης, η μέθοδος αυτή καταφέρνει όχι μόνο να τον θεραπεύσει από τον καρκίνο, αλλά και να του χαρίσει την αιώνια ίαση, με κόστος, όμως, την παραμόρφωση της εξωτερικής του εμφάνισης. Προδομένος, απογοητευμένος και βέβαιος ότι έχασε πια τη γυναίκα που αγαπά, ο Wade αποφασίζει να βρει τον υπεύθυνο αυτού του λάθους και να πάρει την εκδίκησή του, υιοθετώντας την περσόνα του Deadpool, ενός αθυρόστομου, σαρκαστικού μασκοφόρου.
Και η ιστορία φαίνεται να ακολουθεί πιστά τη -χιλιοτεσταρισμένη πια- συνταγή των ταινιών του είδους, για να μας δώσει άλλη μια περίπτωση boy meets girl, προδοσίας, εκδίκησης, δικαίωσης. Ναι, στο “Deadpool” θα δείτε όλα αυτά τα κλισέ. Θα περιμένετε ότι θα είναι μια απο τα ίδια. Και μόλις σκεφτείτε: «Εντάξει, και τώρα θα πει αυτό το κλασσικό που λένε πάντα», ο κόκκινος αντι-ήρωας θα σας ρίξει ένα δυνατό χαστούκι καυστικού χιούμορ και, πριν προλάβετε να συνειδητοποιήσετε τι ακούσατε, θα σας ρίξει και δεύτερο.
Εν μέρει λόγω της καλής ψυχολογικής παρουσίασής του, και εν μέρει λόγω του αυθόρμητου του χαρακτήρα του, ο σκανταλιάρης της Marvel κερδίζει εύκολα τη συμπάθεια του κοινού, και λαμβάνει, επιτέλους, την προσοχή που του αξίζει.
Η ταινία διαρκεί ακριβώς όσο πρέπει και μπαίνει κατευθείαν στο «ψητό», αφού πρώτα αυτοσυστήνεται μέσα από τους πιο αντισυμβατικούς τίτλους που θα μπορούσαν να γραφτούν. Η διακοπτόμενη από flashbacks ροή της αφήγησης, το σπάσιμο του «τέταρτου τοίχου» και η απόλυτη έλλειψη σοβαροφάνειας δημιουργούν ένα φρέσκο, απολαυστικά απρόβλεπτο αποτέλεσμα, το οποίο θα αφήσει αδιάφορους μόνο όσους προσβάλλονται εύκολα από το shocking χιούμορ.
Παρά την de facto προσδοκία ενός sequel, η συνέχεια μιας τόσο πρωτότυπης κωμωδίας ίσως να είναι ρίσκο, επειδή, ακριβώς, θα στερείται πλέον πρωτοτυπίας. Από την άλλη, θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αν η τολμηρότητα της παραγωγής θα έφτανε μέχρι την -αναμενόμενη- εξερεύνηση της πανσεξουαλικής φύσης του Deadpool (όπως αυτή φαίνεται μέσα από τα κόμικ).
Ο Ryan Reynolds -ο οποίος έχει μπει στο πετσί του ρόλου σε ανησυχητικό επίπεδο (βλ. Robert Downey Jr.)- δηλώνει ανοιχτός στο ενδεχόμενο, και γιατί όχι άλλωστε;
Το “Deadpool” ανατρέπει όσα ξέραμε μέχρι στιγμής για τους υπερήρωες, επαναπροσδιορίζει το είδος και θέτει τον πήχη πολύ ψηλά, τη χρονιά που περιμένουμε τόσες ακόμη ταινίες υπερηρώων.
Αν σας άρεσε, δείτε επίσης: “X-Men: First Class”
Αν σας άρεσε πολύ, δείτε και τα διαφημιστικά πόστερ που κυκλοφόρησαν, με αφορμή την πρεμιέρα της ταινίας την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.