Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε το 1988 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Aids, ο ιός όμως ακόμη και σήμερα εξαπλώνεται και μολύνει θανατηφόρα τα θύματά του. Όπως πολύ ορθά συνηθίζεται να λέγεται, η πρόληψη και η ενημέρωση είναι η καλύτερη θεραπεία, και η μουσική ανέκαθεν αποτελούσε ένα πιο “εναλλακτικό” τρόπο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού. Τέσσερα τραγούδια περνούν το καθένα με τον δικό του τρόπο ένα μήνυμα κατά του θανατηφόρου ιού.
Jesus to a child – George Michael
Από τις πιο μεγάλες εμπορικά επιτυχίες του, το κλασικό πλέον, Jesus to a child, γράφτηκε από τον ίδιο τον George Michael για να τιμήσει τον Βραζιλιάνο εραστή του Anselmo Feleppa. Οι δύο τους γνωρίστηκαν σε μία συναυλία στο Rio de Janeiro τo 1991, και έπειτα από δύο μόλις χρόνια ο Feleppa πέθανε, όντας μολυσμένος με HIV. Ο θάνατος του αγαπημένου του, στέρησε την έμπνευση από τον τραγουδιστή, ο οποίος για 18 μήνες δεν μπορούσε να γράψει και να συνθέσει. Το κομμάτι αποτέλεσε κάτι σαν κάθαρση και τον βοήθησε να περάσει στο επόμενο στάδιο της ζωής του. Επίσημα κυκλοφόρησε το 1996, αλλά δύο χρόνια νωρίτερα ο Μιchael, το είχε ερμηνεύσει πρώτη φορά στο κοινό του ΜΤV.
Halloween Parade – Lou Reed
Για τους περισσότερους ανθρώπους, η αναφορά στην ετήσια παρέλαση του Halloween στο χωριό Greenwich της Νέας Υόρκης φέρνει συνειρμικά στο νου χορευτές, γλέντια, καλλιτέχνες του δρόμου και παραστάσεις. Ο Lou Reed, όμως “έβλεπε” πολύ διαφορετικά τη συγκεκριμένη γιορτή. Στο τραγούδι του, που κυκλοφόρησε το 1989, ο τραγουδιστής μετράει τα ονόματα όσων δεν θα καταφέρουν να ξαναδώσουν το παρόν στην παρέλαση, καθώς το Aids, στο τέλος κατάφερε να τους νικήσει.
Tainted Love – Soft Cell
Μία από τις πιο γνωστές αλλά και πιο επιτυχημένες διασκευές παγκοσμίως, το Tainted Love του ντουέτου Soft Cell, την δεκαετία των 80’s έλαβε ένα πολύ διαφορετικό νόημα, σε σύγκριση με το αρχικό του, που κάνει λόγο για ένα δηλητηριασμένο έρωτα. Οι φαν του συγκροτήματος το συνέδεσαν άρρηκτα με την ασθένεια του Aids, καθώς η κυκλοφορία του συνέπεσε με την ευρεία εξάπλωση του ιού στις γκέι κοινότητες.
Οne – U2
O Bono είχε δηλώσει ότι το τραγούδι αυτό αναφέρεται στις σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Έσοδα από το single, είχαν διατεθεί στην έρευνα για τον ιό του Aids. Οι σημειώσεις του δίσκου ανέφεραν: “η φωτογραφία στο εξώφυλλο ανήκει στον Αμερικανό καλλιτέχνη, David Wojnarowicz, απεικονίζοντας πως οι Ινδιάνοι κυνηγούσαν τα βουβάλια αναγκάζοντάς τα να κατεβούν από τους λόφους. Ο καλλιτέχνης ταυτίζει όλους εμάς με τα βουβάλια, αναγκαζόμενοι να ακολουθήσουμε το άγνωστο από δυνάμεις που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ο Wojnarowicz είναι καλλιτέχνης και ακτιβιστής, ο οποίος είχε δημιουργήσει μεγάλη διαμάχη, γύρω από το όνομά του, καθώς απεικόνιζε χωρίς ταμπού την ομοφυλοφιλία και την προσβολή του οργανισμού του από τον ιό του HIV”.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.