Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη της έξω από το 3ο Λύκειο Πειραιά καταγγέλλει η Αντικαπιταλιτική Ανατροπή στην Αττική και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Με ανακοινώσεις τους, τόσο η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική όσο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλουν ότι ομάδα Χρυσαυγιτών επιτέθηκαν σε μέλη και τους φίλους του περιφερειακού σχήματος και του πολιτικού σχήματος  έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο είχαν «σταμπάρει» τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έφυγαν και επέστρεψαν με συγκροτημένο Τάγμα Εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν. Προσπάθησαν να επιτεθούν στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους υποψήφιους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και απείλησαν ότι «θα βγουν μαχαίρια», «θα περάσουν οι εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε», «θα σας σκοτώσουμε», ενώ καταλήγει «Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του περιφερειακού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής:

«Η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής σήμερα επιτέθηκε και προσπάθησε να χτυπήσει μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, έξω από το 3ο Λύκειο Πειραιά. Γύρω στα 15 άτομα επιτέθηκαν στο τραπεζάκι της κίνησης που βρισκόταν έξω από το σχολείο. Τα μέλη της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής αντέδρασαν άμεσα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.

Οι επιθέσεις των φασιστών δεν μας τρομοκρατούν. Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή και η αντικαπιταλιστική αριστερά είμαστε αταλάντευτα ταγμένοι στον αντιφασιστικό αγώνα σε κάθε γειτονιά, στον αγώνα να ξεριζωθεί το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο.

Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά!»

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

«H ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την επίθεση των τραμπούκων της Χρυσής Αυγής στα μέλη και τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στήριζαν την παρέμβαση του περιφερειακού σχήματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική έξω από το 3ο Λύκειο στον Πειραιά.

Η επίθεση δεν ήταν τυχαία, καθώς το πρωί οι χρυσαυγίτες που βρέθηκαν στο σχολείο είχαν «σταμπάρει» τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έφυγαν και επέστρεψαν με συγκροτημένο Τάγμα Εφόδου 15 ατόμων για να επιτεθούν. Προσπάθησαν να επιτεθούν στα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους υποψήφιους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική και απείλησαν ότι «θα βγουν μαχαίρια», «θα περάσουν οι εκλογές και θα δείτε τι θα πάθετε», «θα σας σκοτώσουμε».

Επικεφαλής του Τάγματος Εφόδου ήταν ο γνωστός χρυσαυγίτης Γ. Δεμέστιχας, υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Πειραιά!

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας. Τα αστυνομικά όργανα που έσπευσαν επί τόπου φρόντισαν να συλλάβουν τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και αυτούς που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, δηλαδή την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική Τίνα Μαύρου και τον επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσία στις γειτονιές του Πειραιά» Θανάση Διαβολάκη και τους μετέφεραν στο ΑΤ Καμινίων.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των φασιστών και την πλήρη συμπαιγνία τους με το αστυνομικό τμήματα Καμινίων.
Είναι προφανές ποιος κάνει πλάτες στους φασίστες και για ποιο λόγο αισθάνονται τόσο «άνετα» τα μέλη της ΧΑ να οργανώνουν τραμπούκικες επιθέσεις.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχει την πλήρη πολιτική ευθύνη και αν δεν συλληφθούν άμεσα οι τραμπούκοι φασίστες και στην περίπτωση σύλληψης των συντρόφων μας.

Δεν τρομοκρατούμαστε, ο φασισμός τσακίζεται στον δρόμο! Στις γειτονιές του Πειραιά, στο Κερατσίνι, οι φασίστες και όσοι τους κάνουν πλάτες θα λογοδοτήσουν.

Ούτε στον Πειραιά ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]