Η δημιουργική ομάδα της «Σαλαμάνδρας» είναι εδώ για ακόμη μία φορά, για να σας βγάλει από το αδιέξοδο της δύσκολης απόφασης να επιλέξετε ποιο κόμμα θα ψηφίσετε.

Όπως κάναμε τον Ιανουάριο, έτσι και τώρα προτείνουμε αξιόπιστες και εύκολες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να πάρετε την κατάλληλη απόφαση μόλις βρεθείτε εντός του παραβάν.

Γνωρίζουμε καλά πως έχετε βαρεθεί τρελά να ψηφίζετε κάθε τρεις και λίγο, πόσο μάλλον στη συγκεκριμένη εκλογική διαδικασία, που επί της ουσίας το διακύβευμα είναι (σχεδόν) μηδενικό.

Γι` αυτό και οι νέες μας προτάσεις είναι πολύ πιο απλές και γρήγορες από τα τεστ που είχαμε δημιουργήσει για να σας βοηθήσουμε στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Το «α μπε μπα μπλομ»

Η βασική μέθοδος που προτείνουμε είναι αλάνθαστη και πολύ απλή. Πάρτε τα ψηφοδέλτια από τον/την δικαστικό/ή αντιπρόσωπο (αν είναι ωραίος/ωραία, δώστε του το τηλέφωνό σας) και μπείτε στο παραβάν.

Πετάξτε αμέσως στα σκουπίδια το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Ανακατέψτε καλά τα υπόλοιπα ψηφοδέλτια. Μετά απλώστε τα μπροστά σας και με τον δείκτη του δεξιού σας χεριού θέστε σε εφαρμογή το παραδοσιακό και αλάνθαστο «α μπε μπα μπλομ».

Το ψηφοδέλτιο στο οποίο θα σταματήσει το δάχτυλό σας με το τέλος του τραγουδιού είναι και αυτό που θα ρίξετε στην κάλπη αυτή τη φορά.

voting-elections-sex-choice

Αν και η διαδικασία βασίζεται καθαρά στην τύχη, είναι σχεδόν σίγουρο πως μετά τις εκλογές δεν θα μετανιώσετε περισσότερο απ` ό,τι τις προηγούμενες φορές που δεν ψηφίσατε με «α μπε μπα μπλομ», αλλά με βάση τη συνείδησή σας και την ελπίδα σας για ένα καλύτερο μέλλον.

Η «τυφλόμυγα»

Μία περισσότερο διασκεδαστική και ευχάριστη διαδικασία είναι η επιλογή κόμματος παίζοντας «τυφλόμυγα». Για να την εφαρμόσετε βέβαια βασική προϋπόθεση είναι να έχετε φίλους, τους οποίους θα μαζέψετε σπίτι σας το αργότερο μία ημέρα πριν από τις εκλογές.

Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μοιράζετε στους φίλους και τις φίλες σας χαρτάκια, πάνω στα οποία έχετε γράψει τα ονόματα των κομμάτων (εκτός Χρυσής Αυγής).

Δένετε τα μάτια σας και τους κυνηγάτε μέσα στο σπίτι. Ο πρώτος ή η πρώτη που θα πιάσετε θα σας δώσει το χαρτάκι και ό,τι γράφει επάνω θα πάτε να ψηφίσετε. Την ίδια διαδικασία μπορούν να ακολουθήσουν και οι φίλοι σας, εφόσον το επιθυμούν. Για πιο διασκεδαστικό παιχνίδι, τα χαρτάκια μπορεί να τοποθετούνται στα εσώρουχα των παικτών.

voting is sexy

Τεστ ύψους

Αν είστε λάτρεις του δικομματισμού μία ακόμη καλή λύση είναι αυτή του «τεστ ύψους». Περιμένοντας, στην ουρά για να ψηφίσετε δεν έχετε παρά να ρίξετε μία ματιά στο άτομο που περιμένει μπροστά σας. Αν είναι ψηλότερο, ψηφίστε Μεϊμαράκη, αν είναι κοντύτερο, ψηφίστε Τσίπρα. Αν δεν έχει ουρά την ώρα που θα πάτε να ψηφίσετε βρείτε τον πρώτο τυχόντα και μετρηθείτε. May the height be with you.

Ψήφος – καμάκι

Αποτελεί λύση απελπισίας, αλλά πιάνει. «Κοζάρετε» τους εκλογικούς αντιπροσώπους των κομμάτων στο σχολείο που ψηφίζετε και τιμήστε με την ψήφο σας το κίνημα που σύμφωνα με τα γούστα σας, εκπροσωπείται με τα πιο ωραία γκομενάκια (αρσενικά ή θηλυκά).

Βγαίνοντας από το παραβάν, ως ψηφοφόρος πια του κόμματος, μπορείτε άνετα να προσεγγίσετε το άτομο που σας ενδιαφέρει. Να εκφράσετε τις αγωνίες σας για το εκλογικό αποτέλεσμα και το μέλλον του τόπου.

voting_sex_election_winner

Εκεί, η δουλειά μας σταματάει και είναι πια στο χέρι σας το αν θα καταλήξετε στο κρεβάτι ή όχι.

Καλά αποτελέσματα…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//