Την απόλυση πέντε εργαζόμενων από το Άσυλο Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, λίγες μόνο μέρες μετά την ίδρυση Σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς καταγγέλλει το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, «οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς».

Το ψήφισμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας που καταγγέλλει τις απολύσεις:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΝΙΑΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – «Η ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

Το Νoμαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλευρό των 5 απολυμένων συναδέλφων του Άσυλου Ανιάτων, «Η Στέγη της Εκκλησίας». Οι απολύσεις δεν έγιναν τυχαία, μιας και οι 5 από τους 7 απολυμένους εργαζόμενους ήταν μέλη της Προσωρινής Διοίκησης του νεοϊδρυθέντος σωματείου στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς. Λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη ίδρυση του σωματείου (57/20-12-2019),συγκεκριμένα στις 2/1/2020, και με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, προχώρησαν στην αναιτιολόγητη απόλυση των συναδέλφων. Στα πρόσωπα των συγκεκριμένων εργαζομένων τιμωρήθηκε εκδικητικά η συλλογική πάλη για να μην υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στη δουλειά, να τηρείται έστω και αυτή η λειψή εργατική νομοθεσία για τις συμβάσεις εργασίας, να δηλώνονται και να καταβάλονται σωστά οι μισθοί, να είναι επαρκώς στελεχωμένο το ίδρυμα.
Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν! Θα τις διαλύσει η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μέσα από τα σωματεία τους!

Διεκδικούμε:
Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
Να εφαρμοστεί στο ακέραιο η εργατική νομοθεσία σε ό, τι έχει να κάνει με τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Να στελεχωθεί επαρκώς το Άσυλο Ανιάτων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων και να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των τροφίμων.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ!
ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Φαββατάς Δημήτρης Μερτίκας Παναγιώτης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]