Καθώς κλείνει ο κύκλος της αξιολόγησης των υπουργών μετά τους πρώτους επτά μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του για να διορθώσει τις αδυναμίες και τα κακώς κείμενα.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές ο Πρωθυπουργός προσανατολίζεται σε αλλαγές που θα προκαλέσουν αίσθηση και συνεργάτες του τονίζουν πως θα στραφεί σε νέα, φρέσκα πρόσωπα, κάποια εκ των οποίων δεν είχαν καμία προηγούμενη εμπλοκή με την πολιτική.
Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο τραγουδιστής, Χρήστος Μάστορας, ο οποίος πρόσφατα ανέδειξε το ζήτημα των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών, που λαμβάνουν κατά πολύ μειωμένη σύνταξη σε σχέση με τους Ελλαδίτες που έχουν τα ίδια ένσημα.
Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον τραγουδιστή των Μελισσών για το θέμα (true story, αυτό δεν είναι τρολ) και τον διαβεβαίωσε πως θα διορθώσει τα κακώς κείμενα. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις με τον κ. Μητσοτάκη να εκτιμά ιδιαίτερα τον κ. Μάστορα, τον οποίο και σκοπεύει να εντάξει στο επιτελείο του υπουργείου Εργασίας, πιθανότατα στη θέση του Νότη Μηταράκη, ο οποίος μετατέθηκε στο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Οι ριζοσπαστικές κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όμως, δεν σταματούν εδώ, καθώς σκοπεύει να εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα έναν ακόμη καλλιτέχνη με ξεχωριστές ευαισθησίες και ικανότητες. Πρόκειται για τον μεγάλο μας ηθοποιό, Κώστα Σόμμερ, ο οποίος απέτυχε μεν να εκλεγεί ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, με την οποία ήταν υποψήφιος στις πρόσφατες ευρωεκλογές, αλλά δεν το έβαλε κάτω.
Όπως μάθαμε από πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής (επίσης πραγματικό και όχι τρολ), ο Κώστας Σόμμερ έχει αναλάβει έναν άτυπο ρόλο… συμβούλου του Άδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το δημοσίευμα της καλής εφημερίδας αναφέρει πως ο κ. Σόμμερ συχνά – πυκνά προτείνει στον τηλεπωλητή – υπουργό projects με ξεχωριστό επενδυτικό ενδιαφέρον, που μπορεί να ενισχύσουν την ελληνική οικονομία.
Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν πως ο Σόμμερ είναι… σκάουτερ επενδυτικών «διαμαντιών» και ο Άδωνις έχει εισηγηθεί την υπουργοποίησή του, κάτι που αναμένεται να γίνει πράξη από τον Πρωθυπουργό. Λογικά, στον επόμενο ανασχηματισμό θα δούμε τον ηθοποιό σε θέση υφυπουργού ή αναπληρωτή υπουργού στο πλευρό του Άδωνη, που βέβαια δεν τολμάει κανείς να τον κουνήσει από τη θέση του.
Να επαναλάβουμε πως όλα τα παραπάνω βασίζονται σε πραγματικές ειδήσεις. Ο Μάστορας ανέδειξε το θέμα των συντάξεων των βορειοηπειρωτών, το οποίο και λύθηκε με παρέμβαση του πρωθυπουργού, ενώ η Καθημερινή πράγματι έγραψε ότι ο Σόμμερ προτείνει επενδυτικές πρωτοβουλίες στον Άδωνη Γεωργιάδη.
Μπορούμε κάλλιστα λοιπόν να εμπνευστούμε κι άλλες τέτοιες ειδήσεις, για να… εμπλουτίσουμε τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Εύλογα μπορούμε να περιμένουμε ακόμη πιο αστείες κινήσεις από την υπουργοποίηση Χαϊκάλη επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Να δούμε για παράδειγμα στο υπουργείο Πολιτισμού τον Μάρκο Σεφερλή, η ταινία του οποίου σε λίγες ημέρες προβολής έχει κόψει όσα εισιτήρια έκανε σε μήνες ολόκληρους η κορεάτικη ταινία «Παράσιτα» που πήρε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας.
Τον Γιώργο Λιάγκα κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Δούκα από τις Άγριες Μέλισσες στο Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Κώστα Πρέκα στο Εθνικής Άμυνας και τον Τάκη Κορωναίο (λόγω επικαιρότητας) στο υπουργείο Υγείας.
Το υπουργείο Τουρισμού φυσικά θα αναλάβει προσωπικά ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.