Η δεκαετία του ’80 είναι μια δεκαετία που στην Ελλάδα ανθίζει η μουσική δημιουργία. Μπορεί να μην ακολουθεί τους ρυθμούς της δύσης, υπάρχει όμως αξιόλογη καλλιτεχνική δημιουργία καθώς επίσης και φανατικό κοινό ακροατών. Η μεταπολίτευση, τα πάρτυ, οι ντίσκο, οι πειρατές των FM, τα δισκοπωλεία συνθέτουν μια εποχή γλυκιά και μακρινή, μια εποχή που μυρίζει «αγιόκλημα και γιασεμί».

Η είδηση του θανάτου του Λουκιανού Κηλαηδόνη, επαναφέρει για τους μεγαλύτερους τη νοσταλγία εκείνης της εποχής

Ενώ λοιπόν στη Δύση η δεκαετία του ’70 σηματοδοτήθηκε από τα μεγάλα ροκ είδωλα, το αντιπολεμικό κίνημα και την μεγάλη συναυλία του Woodstock, η Ελλάδα τότε βρισκόταν «στο γύψο». Έτσι η εποχή αυτή έφτασε στην Ελλάδα στην επόμενη δεκαετία.

Όταν θυμόμαστε τον Κηλαηδόνη δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε σε εκείνο το πάρτυ στη Βουλιαγμένη, που ο τύπος το είχε χαρακτηρίσει «το ελληνικό Woodstock». Το πάρτυ έκοψε 25.000 εισιτήρια που κόστιζαν 300 δραχμές, ενώ οι παρευρισκόμενοι ήταν πάνω από 50.000. Δεκάδες μουσικοί πέρασαν από την σκηνή: η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, η Αφροδίτη Μάνου, φυσικά ο οικοδεσπότης και πολλοί ακόμα μουσικοί.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά στο πάρτυ στη Βουλιαγμένη

 

 

Ο Διονύσης Σαββόπουλος στο πάρτυ στη Βουλιαγμένη

Η Αφροδίτη Μάνου στο πάρτυ της Βουλιαγμένης

Οι μουσικοί τραγούδησαν πάνω σε μια πλωτή εξέδρα που κρατιόταν σταθερή με τέσσερις άγκυρες, ενώ το κοινό γέμιζε την παραλία. Αφορμή για την ιδέα ήταν το τραγούδι «Στη Βουλιαγμένη».

«Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, η πόλη μου πέφτει στενή
κάτι θα πιούμε και στο τέλος πιωμένοι, κάνουμε μπάνιο γυμνοί»

και πραγματικά δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρήκαν την ευκαιρία για μια βουτιά στη θάλασσα.

Ενδεικτικό ότι αυτό το πάρτυ άφησε εποχή είναι ότι τέσσερα χρόνια μετά, ο Παντελής Θαλασσινός ανέφερε αυτό το πάρτυ στο τραγούδι του «απόψε λέω να μην κοιμηθούμε»: «απόψε θα ζηλέψει ο Κηλαηδόνης, το πάρτυ που θα κάνουμε εμείς».

Εμείς η γενιά του mp3, του web-radio, του youtube αποχαιρετούμε το Λουκιανό Κηλαηδόνη, της δεκαετίας του ’80.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]
//