Χιλιάδες μετανάστες, που έχουν απελαθεί από τη Γερμανία, επέστρεψαν αρκετές φορές σε αυτή, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Die Welt am Sonntag, που επικαλείται επίσημα στοιχεία των αρχών.
Διαβάζουμε ότι περίπου 5.000 αιτούντες άσυλο έχουν απελαθεί από το 2012, ενώ κάποιοι από αυτούς έφυγαν οικειοθελώς φοβούμενοι την επικείμενη απέλαση. Στη συνέχεια όμως γύρισαν και υπέβαλαν εκ νέου αίτηση ασύλου. Οι αριθμοί δείχνουν ότι σήμερα 1.023 αιτούντες άσυλο έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία για τέταρτη φορά και 294 για πέμπτη, έκτη ή έβδομη φορά.
Οι απελαθέντες στους οποίους είχε επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, φυλακίστηκαν για κάποιους μήνες, ενώ άλλοι δεν συνελήφθησαν, σύμφωνα με το δημοσίευμα που αναφέρει πως οι μεγαλύτερες ποινές και οι συλλήψεις είναι σπάνιες.
Συνολικά περίπου 1,78 εκατομμύριο άνθρωποι έφτασαν στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο από το 2010 μέχρι το 2018, σύμφωνα με την αρμόδια γερμανική υπηρεσία. Οι αρχές ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι αναμένουν ο αριθμός των αιτούντων άσυλο το 2019 να ήταν χαμηλότερος από ό, τι τα προηγούμενα έτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση του Γερμανού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, για την αναθεώρηση της Συμφωνίας του Δουβλίνου στοχεύει να επιταχύνει τις απελάσεις όσων δεν πληρούν προϋποθέσεις για άσυλο, αλλά και να περιορίσει δραστικά τις μετακινήσεις των προσφύγων εντός της Ε.Ε., επιβαρύνοντας περαιτέρω τις χώρες πρώτης υποδοχής και δημιουργώντας σοβαρά ερωτήματα για τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.
*Από την Εφ.Συν.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.