Καλοκαίρι δίχως παγωτό δεν γίνεται! Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε «ζηλέψει» παγωτό περνώντας από τις διάφορες βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων ή των παγωτατζίδικων που έχουν ανοίξει σε διάφορες γωνιές τις Αθήνας.
Το 3pointmagazine.gr δοκίμασε μερικά από τα καλύτερα παγωτά της πόλης και σας τα προτείνει ανεπιφύλακτα. Από τα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία και παγωτατζίδικα που «μετρούν» χρόνια εμπειρίας μέχρι τα πιο «φρέσκα» που ήρθαν για να μείνουν στις καρδιές όσων αγαπάνε το καλό παγωτό!
Cremino
«Το παγωτό το φτιάχνω με αγάπη και θέλω να πιστεύω ότι φαίνεται», ήταν τα πρώτα λόγια της κυρίας Αθανασίας, δημιουργού του Cremino στην οδό Νίκης 50 στο Σύνταγμα, όταν τη συναντήσαμε. Τα λόγια της προσδιορίζουν τη φιλοσοφία και την προσέγγισή που έχει πάνω στη δουλειά της. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, με κόπο και μεράκι, έχει καταφέρει να φτιάξει ένα από τα πλέον αγαπημένα παγωτατζίδικα στο κέντρο της Αθήνας.
Το Cremino σε κερδίζει αμέσως με την εμφάνισή του. Έχει ευρωπαϊκό στυλ, παράλληλα όμως έχει τη ζεστασιά του σπιτιού μας, ή του σπιτιού των ονείρων μας. Το μοντέρνο στοιχείο συνδυάζεται με την παράδοση και το μεράκι με την ευρηματικότητα. Πιο σημαντική βέβαια είναι η ποιότητα στο παγωτό. Όταν η κ. Αθανασία άνοιξε, παρέλασαν από το μαγαζί της όλες οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής παγωτού, τις οποίες απέρριψε. Το παγωτό το φτιάχνει με τα χεράκια της, είναι ημερήσιο και το μενού αλλάζει από μέρα σε μέρα (με εξαίρεση τη σοκολάτα, τη βανίλια και το καϊμάκι που υπάρχουν καθημερινά), ενώ το γάλα το προμηθεύεται από μικρούς παραγωγούς σε διάφορα μέρη της χώρας, που έχει ανακαλύψει η ίδια.
Οι τιμές της ξεκινούν από το 1 ευρώ και 70 λεπτά και το κιλό κοστίζει 22 ευρώ. Οι πελάτες της έχουν να λένε για «γεύσεις που σου μένουν», κατάκτηση για την οποία δούλεψε η κ. Αθανάσια, που έφτασε μέχρι την Ιταλία, όπου εκπαιδεύτηκε δίπλα σε πολύπειρο ζαχαροπλάστη. Όπως λέει, στην πλειοψηφία τους τα παγωτά που τρώμε στην Ελλάδα είναι γεμάτα συντηρητικά. Κάτι που αλλάζει βέβαια, με προσπάθειες όπως η δική της. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε παγωτό καρπούζι. Η γεύση είναι 100% αυθεντική, καθότι το φτιάχνει από το ίδιο το φρούτο και όχι με σκόνες. Αν είστε περισσότερο τολμηροί, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλες πρωτότυπες γεύσεις όπως παγωτό από Κερκυραϊκή μπύρα ή μπαχαρικά!
Κώστας Παπαντωνίου
Mucca
Désiré
Sorolop
Ένα γωνιακό μικρό ζαχαροπλαστείο έχει μετατρέψει εδώ και ένα χρόνο την γωνία Μεταξά και Μπενάκη των Εξαρχείων σε ένα γλυκό πέρασμα για όσους συχνάζουν στην πολύβουη γειτονιά της πόλης. Το χειμώνα έκανες μια στάση για το χειροποίητο προφιτερόλ του και το τσουρέκι με σοκολάτα. Το καλοκαίρι η βιτρίνα με τα παγωτά του μοιάζει με παράδεισος στα ζεστά στενά των Εξαρχείων.
Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσεις από εκεί και να μην ζηλέψεις μία από τις πολλές και πρωτότυπες διαφορετικές γεύσεις παγωτού: cheesecake και άλλες γεύσεις που θυμίζουν κλασικά γλυκίσματα, σορμπέ με φρέσκα φρούτα αλλά και πιο κλασικές γεύσεις ακόμη και με στέβια.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.