Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Γλυφάδας πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης μέλη του φεμινιστικού τομέα του Ρουβίκωνα.
Συγκεκριμένα μέλη του Ρουβίκωνα (άνδρες και γυναίκες) εισέβαλαν και διέκοψαν το συμβούλιο πετώντας τρικάκια.
Σε κείμενο που ανάρτησαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου υποστηρίζουν ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση για την διακοπή πριν από τρεις μήνες, επιμορφωτικού προγράμματος «για εκπαιδευτικούς γύρω από θέματα που άπτονται του σχολικού εκφοβισμού με εξειδικευμένη στόχευση».
Κάνουν, επίσης, αναφορά στην υπόθεση της Άννα Πήλιου. Οπως γράφουν, «Από την λεκτική βία, την κοινωνική απομόνωση, την απόρριψη, τη σεξουαλική παρενόχληση μέχρι τα εγκλήματα μίσους, όλα ξεκινούν από τα «αθώα πειράγματα» σε βάρος ΛΟΑΤΚΙ ατόμων ή ατόμων που δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα του βιολογικού τους φύλου με την ανοχή της κοινωνίας και της έλλειψης κατάρτισης των εκπαιδευτικών. Αναφέρουμε ενδεικτικά τρία παραδείγματα που πήραν δημοσιότητα ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλα που ή δεν δημοσιεύονται ή δεν καταγγέλλονται από φόβο και ντροπή. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης οδηγήθηκε σε αυτοκτονία από συμφοιτητές του επειδή δεν ταίριαζε στα πρότυπα που έχει θέσει η πατριαρχία για το βιολογικό του φύλο, με την συνενοχή του διευθυντή της σχολής του. Ο Νικόλας Φιλίππου στην Αργυρούπολη αυτοκτόνησε στα δεκαπέντε του χρόνια εξαιτίας του εκφοβισμού που δεχόταν από συμμαθητές του για τους ίδιους λόγους. Η Άννα Πήλιου ως μαθήτρια έπεσε θύμα τρανσφοβικής βίας και απόπειρας δολοφονίας από τους συμμαθητές της λόγω της ταυτότητας φύλου της, με την συνενοχή του διευθυντή του σχολείου της. Στις 30 Ιανουαρίου 2020 στον Χολαργό θρησκόληπτοι μοίραζαν σε μαθητές γυμνασίου ανυπόγραφα φυλλάδια που έγραφαν ότι ένας ομοφυλόφιλος είναι προδότης και διαπράττει έγκλημα χειρότερο από φόνο, γεγονός που οι μαθητές φοβήθηκαν να το καταγγείλουν στους εκπαιδευτικούς επειδή εντός των σχολικών μονάδων υπάρχει ένα κλίμα γενικευμένης εχθρικότητας -ή στην καλύτερη- αδιαφορίας γύρω από τα ζητήματα αυτά.
Μέσα σε αυτό το γενικευμένο κλίμα που περιγράψαμε παραπάνω, ο Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας, αποφάσισε πριν από τρείς μήνες, να διακόψει επιμορφωτικό πρόγραμμα για εκπαιδευτικούς γύρω από θέματα που άπτονται του σχολικού εκφοβισμού με εξειδικευμένη στόχευση. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είχε περιγραφή: «Το σχολείο που μας χωράει. Ευαισθητοποίηση και Ενδυνάμωση Εκπαιδευτικών στην πρόληψη των διακρίσεων και του αποκλεισμού με άξονα την ταυτότητα-έκφραση-χαρακτηριστικά φύλου και τον ερωτικό/σεξουαλικό προσανατολισμό». Το πρόγραμμα, που με εντολή δημάρχου διακόπηκε χωρίς καμία αιτιολόγηση, αφορούσε 17 εκπαιδευτικούς από τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον με εθελοντική συμμετοχή και εκτός σχολικού ωραρίου. Ο Παπανικολάου δεν θέλησε να κάνει τη θέση του σαφή, δηλώνοντας ότι «το θέμα είναι διαδικαστικό» και «ο δήμος δεν είναι αντίθετος», αλλά «πρέπει να κρατηθούν και κάποιες ισορροπίες». Σε ποιες ισορροπίες αναφέρεται στη δήλωσή του ο δήμαρχος θα εξηγηθεί παρακάτω».
*Από το tvxs.gr
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.