Οι Γερμανοί φημίζονται για τον προγραμματισμό και τις μελετημένες κινήσεις σε ό, τι κάνουν. Η κορυφαία ομάδα της χώρας, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα κι ας έχει πλέον Ισπανό προπονητή.
Με τα χρήματα που ξόδεψε η Παρί Σεν Ζερμέν για να αποκτήσει τον Νταβίντ Λουίς από την Τσέλσι, η Μπάγερν Μονάχου του Πέπε Γκουαρντιόλα, απέκτησε τρεις παίχτες που θα είναι σίγουρα βασικοί, έναν πολύ καλό δεύτερο τερματοφύλακα για να ξεκουράζει όποτε χρειαστεί τον Μάνουελ Νόιερ ένα από τα καλύτερα νεαρά αριστερά μπακ και ένα αμυντικό χαφ σε πολύ καλή ηλικία, για να δώσει ακόμα περισσότερες επιλογές στη μεσαία γραμμή.
Από την περσινή ομάδα έφυγαν μόνο τρεις παίχτες. Ο Τόνι Κρόος πήγε στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μάριο Μάντζουκιτς στην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο Ντάνιελ Φαν Μπούιτεν που στα 36 του αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έχοντας χάσει το Champions League που είχε κατακτήσει το 2013 αποκλειόμενη από την τωρινή κάτοχο του τροπαίου, Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπάγερν έπρεπε να αντιδράσει. Και το έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φέτος.
Ο αντι-Μάντζουκιτς
Από τον Γενάρη της περασμένης σεζόν ήταν κοινό μυστικό ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, ο Μάριο Μάντζουκιτς θα αποτελούσε παρελθόν από το ρόστερ της Μπάγερν, καθώς οι Βαυαροί είχαν συμφωνήσει σε όλα με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι της Μπορούσια Ντόρμουντ και ο 25άχρονος Πολωνός ήρθε ως ελεύθερος στο Μόναχο. Ο Μάντζουκιτς τελικά πουλήθηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνει με τη σειρά του ο αντι-Ντιέγκο Κόστα που πήγε στην Τσέλσι, για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Η Ατλέτικο, η Μπάγερν και ο παίχτης.
Με αυτό τον τρόπο, η Μπάγερν και κάλυψε την απώλεια του Κροάτη επιθετικού και πρόσθεσε στα ταμεία της 22 εκατομμύρια ευρώ. Ιδανικά.
Ο αντι-Κρόος
Ο Γερμανός μέσος, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις ούτε με την διοίκηση της ομάδας, καθώς δεν δεχόταν την πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, αλλά ούτε και με τον Πέπε Γκουαρντιόλα, που αρκετές φορές όταν είχε υγιείς όλους τους μέσους του, τον άφηνε στον πάγκο.
Μετά από ένα πολύ καλό Μουντιάλ, ήταν η καλύτερη ευκαιρία για όλους να βγουν κερδισμένοι και από αυτήν την υπόθεση. Τα 30 εκατομμύρια της Ρεάλ Μαδρίτης για τον Κρόος, γέμισαν ακόμα περισσότερο τα ταμεία των Βαυαρών. Συν τα 22 του Μάντζουκιτς, πάμε στα +52.
Από αυτά, έδωσε μόλις 8 για να κάνει δικό της τον πολύπειρο Τσάμπι Αλόνσο! Τι κι αν ο Ισπανός είναι πλέον 32 χρονών, το ποσό που έδωσε η Μπάγερν για να τον αποκτήσει αναλογικά με την ποιότητα και την καριέρα του, μοιάζει αστείο.
Ο Αντι-Φαν Μπούιτεν
Ο όρος δεν αντιπροσωπεύει ακριβώς τον λόγο για τον οποίο η Μπάγερν Μονάχου απέκτησε τον καλύτερο αμυντικό της Ιταλίας, Μεχντί Μπενάτια, από τη Ρόμα, έναντι 26 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Βέλγος ήταν μια πολύ καλή εναλλακτική, αλλά ο Μαροκινός αμυντικός της Ρόμα προορίζεται για βασικός και αναντικατάστατος στα πλάνα του Πέπε Γκουαρντιόλα. Έχοντας δώσει και 26 εκατομμύρια για τον Μπενάτια, από τα 44 που είχε ως πλεόνασμα, έμειναν ακόμα 18.
Με αυτά τα 18, πήρε ακόμα τον Χουάν Μπερνάτ, τον Πέπε Ρέινα και τον Σεμπάστιαν Ρόντε. Ο Ρόντε ήρθε ως ελεύθερος από την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και στα 23 του είναι έτοιμος να καλύψει μια θέση στο κέντρο όποτε χρειαστεί.
Ο Χουάν Μπερνάτ, είναι ο νέος Ζόρντι Αλμπα. Αριστερό μπακ από την Βαλένθια, 21 ετών, Ισπανός, που μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση και ως αριστερό χαφ. Στοίχισε 10 εκατομμύρια ευρώ.
Τέλος, ο Πέπε Ρέινα, στα 31 του, μετά από μια σεζόν ως βασικός στην Νάπολι (δανεικός από την Λίβερπουλ), θα πρέπει να συμβιβαστεί και πάλι με την ιδέα του πάγκου, καθώς αν ο Νόιερ είναι υγιής δεν υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί, παρά μόνο αν ο Γκουαρντιόλα θα θέλει να τον ξεκουράσει. 3 εκατομμύρια ευρώ δεν τα λες και πολλά για έναν τερματοφύλακα που σε πολλές ομάδες θα έπαιζε βασικός.
Απλά μαθηματικά:
Έσοδα από Μάριο Μάντζουκιτς και Τόνι Κρόος: 52 εκατομμύρια ευρώ.
Έξοδα για Μεχντί Μπενάτια, Τσάμπι Αλόνσο, Χουάν Μπερνάτ, Πέπε Ρέινα, Ρόμπερτ Λεβαντόφκσι, Σεμπάστιαν Ρόντε: 47 εκατομμύρια ευρώ.
Κάποιος να μάθει μαθηματικά στους Άραβες της Παρί Σεν Ζερμέν, γιατί όπως και να το κάνεις, 50 εκατομμύρια ευρώ για τον Νταβίντ Λουίς, είναι ανέκδοτο.
ΥΓ. Κάποτε έγραφα για σεμινάρια προγραμματισμού, από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά οι εποχές άλλαξαν
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.