Δεν έχω κέφι για δουλειά,
πάλι με δέρνει τεμπελιά
και κάθομαι στο στρώμα…
Βρίσκω το σώμα μου βαρύ
και όλ΄ η γη δε με χωρεί
κι ο ουρανός ακόμα.
Κακά νομίζω τα καλά
και βλέπω μια στα χαμηλά
και μια κοιτώ επάνω…
Σ΄ αυτό τον κόσμο τον χαζό
ας ημπορούσα να μη ζω
μα… δίχως να πεθάνω.
Λίγα λόγια για τον Γεώργιο Σουρή:
Από τους σπουδαιότερους σατιρικούς ποιητές. Παιδί εύπορης οικογένειες, γεννήθηκε στη Σύρο και έζησε από τις 2 Φεβρουαρίου του 1853 μέχρι τις 26 Αυγούστου του 1919. Σπούδασε στη Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία δεν αποφοίτησε ποτέ λόγω της κόντρας του με τον καθηγητή Σιμτέλο. Αυτό δεν τον πτόησε να πειραματιστεί με τη δημοσιογραφία, την οποία άσκησε, σατιρίζοντας τα γεγονότα της εποχής. Οι πρώτοι σατιρικοί του στίχοι δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά “Ασμοδαίος”, “Μη χάνεσαι” του Βλάση Γαβριηλίδη και “Ραμπαγάς”. Στα 30 του (2 Απριλίου του 1883) έβγαλε τον Ρωμηό, όπως λεγόταν η εφημερίδα του. Ο «Ρωμηός» κυκλοφόρησε ως τις 17 Νοεμβρίου του 1918, λίγο πριν το θάνατό του. Διένυσε πορεία 36 χρόνων και 8 μηνών, μετρώντας συνολικά 1.444 τεύχη και 2 παραρτήματα. Στα ποιήματά του σχολίαζε το λαό, τους άρχοντες και τους βασιλείς. Χρησιμοποιούσε κυρίως τη δημοτική, αλλά σε αρκετά ποιήματα συναντάς και λόγιες εκφράσεις. Παρά την κριτική που δέχτηκε, προτάθηκε 5 χρονιές για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέρα από ποιήματα, ο Γ. Σουρής έγραψε αρκετές κωμωδίες.
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.