Στις 27 Απριλίου του 1906 γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’30, ο Γιώργος Θεοτοκάς. Εκτός από παραγωγικότατος πεζογράφος και θεατρικός συγγραφέας, ο Γ. Θεοτοκάς ασχολήθηκε εκτεταμένα με την κριτική και το δοκίμιο. Παράλληλα, διατηρούσε επί χρόνια το προσωπικό του ημερολόγιο, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή όχι μόνο για το το έργο, τη ζωή και την προσωπικότητά του ίδιου, αλλά και συνολικά για την εποχή στην οποία έζησε. Το παρακάτω απόσπασμα προέρχεται από την περίοδο της Κατοχής:
“Ο περσινός χειμώνας μας: το ταξίδι στην Κόλαση. Δεν τόλμησα να γράψω ό,τι έβλεπα, ήταν κάτι πάρα πολύ βαρύ και οδυνηρό. Και τώρα δεν έχω τη διάθεση και δεν ξέρω αν θα την έχω ποτέ. Θα τα γράψουν, υποθέτω καλύτερα από εμάς εκείνοι που δεν ήταν παρόντες, εκείνοι ίσως που δε γεννήθηκαν ακόμα. Αυτοί θα έχουν το θάρρος να τα ξαναζήσουν, ίσως μάλιστα να νιώσουν, μες σ’ αυτή τη φρίκη, τη γοητεία των μεγάλων ιστορικών στιγμών. Εμείς το μόνο που ζητούμε είναι να μην τα ξαναδούμε αυτά, να φύγουμε απ’ αυτά. Να φύγουμε να πάμε που;”
(Από την καταχώρηση της 6ης Ιανουαρίου του 1943: Γιώργος Θεοτοκάς, Τετράδια Ημερολογίου 1939-1953, Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1988).
Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.
Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.