Έμμεση πίεση να αλλάξουν το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες από την κατάληψη της Ματρόζου στο Κουκάκι καταγγέλλει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, μιλώντας για παρεμβάσεις που έγιναν από πολιτικά πρόσωπα και αστυνομικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σχετικά με την άσκηση πλημμεληματικών διώξεων σε βάρος των συλληφθέντων.

Δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν προς κάθε κατεύθυνση ότι οι διώξεις στηρίζονται σε συγκεκριμένο αποδεικτικό υλικό που προσκομίζεται μετά το τέλος της αστυνομικής προανάκρισης ενώπιον της δικαιοσύνης, ενώ, όπως σημειώνουν, είναι εξωφρενικό να ζητείται ακόμη και πειθαρχικός έλεγχος σε βάρος εισαγγελέα από Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Η Ένωση αναφέρεται στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων που ζήτησε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους 20 συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι. Συγκεκριμένα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετέβησαν εκπρόσωποι της εν λόγω Ένωσης και υπέβαλαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα-υπόμνημα με το οποίο ζητούν τη μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί στους 20 συλληφθέντες, από πλημμέλημα σε κακούργημα. Κατά τους αστυνομικούς τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Επιχειρήθηκε τις τελευταίες ημέρες συντονισμένα τόσο από Υπουργούς της Κυβέρνησης όσο και από εκπροσώπους των αστυνομικών υπαλλήλων μία έμμεση πίεση στους Εισαγγελικούς Λειτουργούς για τροποποίηση των ποινικών διώξεων που έχουν ήδη ασκηθεί σε βαθμό πλημμελήματος, προκειμένου να χαρακτηριστούν ως κακουργήματα συγκεκριμένες κατηγορίες υποθέσεων, που αφορούν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών. Έφθασε μάλιστα Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων στο εξωφρενικό σημείο να ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο Εισαγγελέα, γιατί δεν άσκησε δίωξη έτσι όπως οι ίδιοι θα επιθυμούσαν. Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό ότι οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το προσκομιζόμενο αποδεικτικό υλικό και τα στοιχεία που υπάρχουν στην δικογραφία. Τηρούν απαρέγκλιτα τη νομιμότητα και δεν αυθαιρετούν ούτε ενεργούν με βάση την πολιτική συγκυρία και τα κελεύσματα της επικαιρότητας. Η κρίση τους για την υπαγωγή μιας πράξης σε συγκεκριμένη νομοτυπική μορφή αδικήματος είναι κρίση επιστημονική βασισμένη σε πορίσματα της νομικής θεωρίας και της νομολογίας και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο διαπραγμάτευσης πολύ περισσότερο με όρους συναισθηματικούς και άρα αντιεπιστημονικούς. Καλούνται άλλη μια φορά να συνεχίσουν να επιτελούν το καθήκον τους κλείνοντας τα αυτιά σε προτροπές και εκφοβισμούς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]